Милан ''цијени'' Донаруму колико и Бајерн Алабу - 80 милиона!

'Откриће' Синише Михајловића претворило се у 'златну коку' Милана, али упркос томе Силвио Берлускони није заинтересован да прода талентованог голмана Донаруму. Занимљиво, Бајерн ће ући у преговоре уколико неко за Алабу понуди исти новац.

Фудбал 06.06.2016 | 08:00
Милан ''цијени'' Донаруму колико и Бајерн Алабу - 80 милиона!

Синиша Михајловић није оставио дубок траг у Милану.

Српски тренер је екипу преузео летос, а после нешто слабијих резултата и великих осцилација у њима, Управа клуба одлучила је да га смени у априлу и да на његово место ангажује Кристијана Брокија, који је до тада радио за младом екипом. Међутим, ни Броки није успео да направи боље резултате, па ће Милан бити без Европе ове сезоне.

Али, ако се може говорити о Михајловићевом "легату" у Милану, онда је то свакако Ђанлуиђи Донарума (17).

Све је изненадила одлука Михајловића да уместо Дијега Лопеза, искусног шпанског голмана који је из статива "избио" и Икера Касиљаса, као првог голмана постави голобрадог младића који је са само 16 година дебитовао у дресу који су претходних година носили страшни чувари мрежа.

Мало по мало, испоставило се као сјајан потез, па је све више заинтересованих за "Ђиђија".

Спомињали су се Челси и Манчестер јунајтед, клубови који већ имају сјајне голмане, а председник клуба Силвио Берлускони открио је да ће клуб одбити понуду и од 80 милиона евра за голмана који иза себе има само једну сезону у сениорском фудбалу.

Клуб је у "процесу мењања власника" пошто Берлускони већ дуго преговара са послодавцима из Кине, па је можда и због тога незаинтересован да у овом тренутку преговара о продају најскупљег фудбалера.

Са друге стране, Бајерн ће ући у преговоре ако неко за Давида Алабу понуди исти новац - 80 милиона евра!

Један од најуниверзалнијих фудбалера на свету, момак из Аустрије који је код Пепа Гвардиоле играо на скоро свим позицијама, изгледа неће имати тако велику улогу код Карла Анчелотија, ако већ тумачимо трачеве који стижу из Немачке.

Како јавља шпански "АС" Бајерн је одбио понуду од 50 милиона евра за 23-годишњег бека-штопера-везњака, а клуб ће ући у преговоре са "краљевским клубом" само ако понуде тридесет милиона више.

Давид Алаба (23) има уговор са Бајерном до 2021. године, док Ђанлуиђија Донаруму (17) уговор за Милан веже до 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар