Milan ''cijeni'' Donarumu koliko i Bajern Alabu - 80 miliona!

'Otkriće' Siniše Mihajlovića pretvorilo se u 'zlatnu koku' Milana, ali uprkos tome Silvio Berluskoni nije zainteresovan da proda talentovanog golmana Donarumu. Zanimljivo, Bajern će ući u pregovore ukoliko neko za Alabu ponudi isti novac.

Fudbal 06.06.2016 | 08:00
Milan ''cijeni'' Donarumu koliko i Bajern Alabu - 80 miliona!

Siniša Mihajlović nije ostavio dubok trag u Milanu.

Srpski trener je ekipu preuzeo letos, a posle nešto slabijih rezultata i velikih oscilacija u njima, Uprava kluba odlučila je da ga smeni u aprilu i da na njegovo mesto angažuje Kristijana Brokija, koji je do tada radio za mladom ekipom. Međutim, ni Broki nije uspeo da napravi bolje rezultate, pa će Milan biti bez Evrope ove sezone.

Ali, ako se može govoriti o Mihajlovićevom "legatu" u Milanu, onda je to svakako Đanluiđi Donaruma (17).

Sve je iznenadila odluka Mihajlovića da umesto Dijega Lopeza, iskusnog španskog golmana koji je iz stativa "izbio" i Ikera Kasiljasa, kao prvog golmana postavi golobradog mladića koji je sa samo 16 godina debitovao u dresu koji su prethodnih godina nosili strašni čuvari mreža.

Malo po malo, ispostavilo se kao sjajan potez, pa je sve više zainteresovanih za "Điđija".

Spominjali su se Čelsi i Mančester junajted, klubovi koji već imaju sjajne golmane, a predsednik kluba Silvio Berluskoni otkrio je da će klub odbiti ponudu i od 80 miliona evra za golmana koji iza sebe ima samo jednu sezonu u seniorskom fudbalu.

Klub je u "procesu menjanja vlasnika" pošto Berluskoni već dugo pregovara sa poslodavcima iz Kine, pa je možda i zbog toga nezainteresovan da u ovom trenutku pregovara o prodaju najskupljeg fudbalera.

Sa druge strane, Bajern će ući u pregovore ako neko za Davida Alabu ponudi isti novac - 80 miliona evra!

Jedan od najuniverzalnijih fudbalera na svetu, momak iz Austrije koji je kod Pepa Gvardiole igrao na skoro svim pozicijama, izgleda neće imati tako veliku ulogu kod Karla Ančelotija, ako već tumačimo tračeve koji stižu iz Nemačke.

Kako javlja španski "AS" Bajern je odbio ponudu od 50 miliona evra za 23-godišnjeg beka-štopera-veznjaka, a klub će ući u pregovore sa "kraljevskim klubom" samo ako ponude trideset miliona više.

David Alaba (23) ima ugovor sa Bajernom do 2021. godine, dok Đanluiđija Donarumu (17) ugovor za Milan veže do 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar