Кирин Куп: Седморица "Змајева" не иду у Јапан! Али иде Раде Крунић!

Очекивао се наступ најјачег тима БиХ на Кирин Купу, међутим, “змајеви” ће у Јапан без седморице стандардних репрезентативаца. Раде Крунић међу Змајевима: Хвала ти Боже, сав труд се исплатио! "Немам риечи да опишем моју срећу и понос. Даћу све од себе да оправдан селекторов позив", поручио је фудбалер Емполија.

Фудбал 31.05.2016 | 21:30
Кирин Куп: Седморица "Змајева" не иду у Јапан! Али иде Раде Крунић!

На пут у “земљу излазећег сунца” неће Миралем Пјанић, Един Џеко, Асмир Беговић, Емир Спахић, Мухамед Бешић, Един Вишћа, и Ервин Зукановић.

Оваква одлука донесена је након састанка у Сент Галену, на којем је селектор Мехмед Баждаревић уз помоћ предсједника ФСБиХ Елведина Бегића покушао да угаси наводни бунт појединих играча који су такође жељели избјећи далеко путовање у земљу Излазећег сунца и умјесто тога отићи на одмор, пишу “Независне новине”.

Бура се десила након недјељне пријатељске утакмице у Швајцарској у којој су "змајеви" поражени од Шпаније са 1:3.

Један од битнијих детаља на утакмици је црвени картон за Емира Спахића који је крајем првог полувремена због шамарања Аспиликуете и Фабрегаса морао у свлачионицу.

"Нема оправдања за такво нешто. То нам је пореметило план игре и план измјена. То мора бити снага и треба сачувати нерве и мислити само о репрезентацији", рекао је селектор Мехмед Баждаревић

Један од репрезентативаца који неће у Јапан је Един Џеко који је терен напустио у 21. минуту, а његов ПР тим касније се огласио саопштивши да је ријеч о повреди медијалног колатералног лигамента кољена, због које је већ ове сезоне паузирао готово мјесец дана.

Они су навели да Џеко није ни био планиран да иде у Јапан.

Пропуштање азијског гостовања, раније је договорио и први голман Асмир Беговић.

"Тачно је да не идем у Јапан. То смо раније договорили", казао Беговић након утакмице са Шпанцима, у којој је бранио свих 90 минута.

Окрњени састав репрезентације БиХ неће се свидјети домаћинима Кирин Купа, селекцији Јапана на челу са Вахидом Халилхоџићем.

Прије неколико дана Ваха је поручио да очекује "змајеве" у најјачем саставу и да је такав договор постигнути и овјерен уговором.

Прву утакмицу на Кирин купу фудбалери БиХ играју 3. јуна против Данске. Противник у другом мечу четири дана касније биће им Бугарска или домаћин.

Раде Крунић међу Змајевима: Хвала ти Боже, сав труд се исплатио! "Немам риечи да опишем моју срећу и понос. Даћу све од себе да оправдан селекторов позив", поручио је фудбалер Емполија.

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић уврстио је некадашњег играча Доњег Срема и чачанског Борца Радета Крунића на списак играча за предстојећи Кирин куп у Јапану.

Баждаревић је позвао везисту Емполија накнадно, након повреда неколицине искусних играча. Крунић се први пут нашао на списку БиХ у новембру прошле године, за утакмицу баража са Републиком Ирском, али још није дебитовао, па би то могло да се догоди у Јапану.

"Накнадно сам добио позив од селектора Баждаревића да се придружим репрезентацији. Сав мој труд и залагање исплатили су се. Немам риечи да опишем моју срећу и понос. Даћу све од себе да оправдан селекторов позив", написао је Крунић на Фејсбуку уз потпис "хвала ти Боже".

Крунић је прошле сезоне забележио 12 наступа у Серији А и постигао један гол.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Селектор

31.05.2016 19:59

Браво за тебе Крунићу а оне звијезде што неће да иду и као треба им одмор па у својим клубовима гдје играју кад све саставе нису играли 4 утакмице срамота и овај Баждаревиц нејма појма.

ОДГОВОРИТЕ