Kirin Kup: Sedmorica "Zmajeva" ne idu u Japan! Ali ide Rade Krunić!

Očekivao se nastup najjačeg tima BiH na Kirin Kupu, međutim, “zmajevi” će u Japan bez sedmorice standardnih reprezentativaca. Rade Krunić među Zmajevima: Hvala ti Bože, sav trud se isplatio! "Nemam rieči da opišem moju sreću i ponos. Daću sve od sebe da opravdan selektorov poziv", poručio je fudbaler Empolija.

Fudbal 31.05.2016 | 21:30
Kirin Kup: Sedmorica "Zmajeva" ne idu u Japan! Ali ide Rade Krunić!

Na put u “zemlju izlazećeg sunca” neće Miralem Pjanić, Edin Džeko, Asmir Begović, Emir Spahić, Muhamed Bešić, Edin Višća, i Ervin Zukanović.

Ovakva odluka donesena je nakon sastanka u Sent Galenu, na kojem je selektor Mehmed Baždarević uz pomoć predsjednika FSBiH Elvedina Begića pokušao da ugasi navodni bunt pojedinih igrača koji su takođe željeli izbjeći daleko putovanje u zemlju Izlazećeg sunca i umjesto toga otići na odmor, pišu “Nezavisne novine”.

Bura se desila nakon nedjeljne prijateljske utakmice u Švajcarskoj u kojoj su "zmajevi" poraženi od Španije sa 1:3.

Jedan od bitnijih detalja na utakmici je crveni karton za Emira Spahića koji je krajem prvog poluvremena zbog šamaranja Aspilikuete i Fabregasa morao u svlačionicu.

"Nema opravdanja za takvo nešto. To nam je poremetilo plan igre i plan izmjena. To mora biti snaga i treba sačuvati nerve i misliti samo o reprezentaciji", rekao je selektor Mehmed Baždarević

Jedan od reprezentativaca koji neće u Japan je Edin Džeko koji je teren napustio u 21. minutu, a njegov PR tim kasnije se oglasio saopštivši da je riječ o povredi medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, zbog koje je već ove sezone pauzirao gotovo mjesec dana.

Oni su naveli da Džeko nije ni bio planiran da ide u Japan.

Propuštanje azijskog gostovanja, ranije je dogovorio i prvi golman Asmir Begović.

"Tačno je da ne idem u Japan. To smo ranije dogovorili", kazao Begović nakon utakmice sa Špancima, u kojoj je branio svih 90 minuta.

Okrnjeni sastav reprezentacije BiH neće se svidjeti domaćinima Kirin Kupa, selekciji Japana na čelu sa Vahidom Halilhodžićem.

Prije nekoliko dana Vaha je poručio da očekuje "zmajeve" u najjačem sastavu i da je takav dogovor postignuti i ovjeren ugovorom.

Prvu utakmicu na Kirin kupu fudbaleri BiH igraju 3. juna protiv Danske. Protivnik u drugom meču četiri dana kasnije biće im Bugarska ili domaćin.

Rade Krunić među Zmajevima: Hvala ti Bože, sav trud se isplatio! "Nemam rieči da opišem moju sreću i ponos. Daću sve od sebe da opravdan selektorov poziv", poručio je fudbaler Empolija.

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević uvrstio je nekadašnjeg igrača Donjeg Srema i čačanskog Borca Radeta Krunića na spisak igrača za predstojeći Kirin kup u Japanu.

Baždarević je pozvao vezistu Empolija naknadno, nakon povreda nekolicine iskusnih igrača. Krunić se prvi put našao na spisku BiH u novembru prošle godine, za utakmicu baraža sa Republikom Irskom, ali još nije debitovao, pa bi to moglo da se dogodi u Japanu.

"Naknadno sam dobio poziv od selektora Baždarevića da se pridružim reprezentaciji. Sav moj trud i zalaganje isplatili su se. Nemam rieči da opišem moju sreću i ponos. Daću sve od sebe da opravdan selektorov poziv", napisao je Krunić na Fejsbuku uz potpis "hvala ti Bože".

Krunić je prošle sezone zabeležio 12 nastupa u Seriji A i postigao jedan gol.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Selektor

31.05.2016 19:59

Bravo za tebe Kruniću a one zvijezde što neće da idu i kao treba im odmor pa u svojim klubovima gdje igraju kad sve sastave nisu igrali 4 utakmice sramota i ovaj Baždarevic nejma pojma.

ODGOVORITE