Санторо: Тенис као да је прављен за Федерера!

Бивши француски тенисер Фабрис Санторо истакао је Роџера Федерера као најбољег играча против кога је играо.

Тенис 10.06.2016 | 09:15
Санторо: Тенис као да је прављен за Федерера!

Санторо је на врхунцу каријере био 17. играч света, на прелазу између два века играо је треће и четврто коло Ролан Гароса, Вимблдона и УС Опена, а 2006. четвртфинале Аустралијен опена.

"Федерер без сумње. Он учини да најтеже ствари изгледају лако. Његов највећи квалитет је свежина, то није нормално за мене. Није нормално смејати се у свлачионици као 15-годишњак. То је необјашњиво. Он живи за тенис. Неки воле игру, други путовања, трећи такмичење, интервјуе, аутограме, он живи за све то 100%. Као да сте спорт направили само за њега", рекао јеСанторо.

Ко је био чудан?

С друге стране, као најпрљавијег играча Санторо је истакао је једног Аргентинаца.

"Гиљермо Корија би са "хок-ајем" добио много мањи број мечева. Био је преварант и варалица. Није имао проблем да показује погрешан траг на подлози. Трудио се да унесе конфузију. Правда је донекле задовољена у финалу Ролан Гароса 2004. (Корија изгубио од Гастона Гаудија после вођства 2-0). Побеснео бих када би неко као што је он освојио Грен слем. Чудан лик", истакао је Француз.

За забаву на туру је пре свега задужен био један Рус.

"Марат Сафин. На турниру у Москви није био под утицајем "џет-лега". Знао је да ће играти сваке вечери од 20х, па је могао да леже на спавање у пет ујутру и устане око 14-15. Излазио је свако вече. Могли бисте га назвати и најбољом особом. Веома је драг момак", рекао је Санторо.
Ко је био генијалан?

Санторо жали што више не може да гледа једног играча.

"Марсело Риос. Имао је лош темперамент, али сам волео да га гледам. Скоро сам гледао финале Мајамија у којем је уништио Андреа Агасија (7:5, 6:3, 6:4, 1998) и постао први тенисер света. Био је генијалан. Када је први пут играо Ролан Гарос имао је 18 година. Изгубио је у три сета од Пита Сампраса, тада првог играча. Честитао сам му после меча, а он ми је одговорио: "Мислио сам да број 1 игра много боље од тога. Нисам импресиониран уопште. Једног дана бићу први". Рекао је то и остварио", истакао је Санторо

Француз је изразио и једну жељу због које би зажалио ако се не оствари.

"Волео бих да тренирам Гаела МОнфиса. Он нема лимита осим оних које намеће сам себи. Можда грешим, али мислим да бих могао да му помогнем. Сада када има скоро 30 година, има структуру која му одговара, надам се да ће је задржати до краја. Због тога то кажем", закључио је Санторо причу за Екип.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар