Santoro: Tenis kao da je pravljen za Federera!

Bivši francuski teniser Fabris Santoro istakao je Rodžera Federera kao najboljeg igrača protiv koga je igrao.

Tenis 10.06.2016 | 09:15
Santoro: Tenis kao da je pravljen za Federera!

Santoro je na vrhuncu karijere bio 17. igrač sveta, na prelazu između dva veka igrao je treće i četvrto kolo Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena, a 2006. četvrtfinale Australijen opena.

"Federer bez sumnje. On učini da najteže stvari izgledaju lako. Njegov najveći kvalitet je svežina, to nije normalno za mene. Nije normalno smejati se u svlačionici kao 15-godišnjak. To je neobjašnjivo. On živi za tenis. Neki vole igru, drugi putovanja, treći takmičenje, intervjue, autograme, on živi za sve to 100%. Kao da ste sport napravili samo za njega", rekao jeSantoro.

Ko je bio čudan?

S druge strane, kao najprljavijeg igrača Santoro je istakao je jednog Argentinaca.

"Giljermo Korija bi sa "hok-ajem" dobio mnogo manji broj mečeva. Bio je prevarant i varalica. Nije imao problem da pokazuje pogrešan trag na podlozi. Trudio se da unese konfuziju. Pravda je donekle zadovoljena u finalu Rolan Garosa 2004. (Korija izgubio od Gastona Gaudija posle vođstva 2-0). Pobesneo bih kada bi neko kao što je on osvojio Gren slem. Čudan lik", istakao je Francuz.

Za zabavu na turu je pre svega zadužen bio jedan Rus.

"Marat Safin. Na turniru u Moskvi nije bio pod uticajem "džet-lega". Znao je da će igrati svake večeri od 20h, pa je mogao da leže na spavanje u pet ujutru i ustane oko 14-15. Izlazio je svako veče. Mogli biste ga nazvati i najboljom osobom. Veoma je drag momak", rekao je Santoro.
Ko je bio genijalan?

Santoro žali što više ne može da gleda jednog igrača.

"Marselo Rios. Imao je loš temperament, ali sam voleo da ga gledam. Skoro sam gledao finale Majamija u kojem je uništio Andrea Agasija (7:5, 6:3, 6:4, 1998) i postao prvi teniser sveta. Bio je genijalan. Kada je prvi put igrao Rolan Garos imao je 18 godina. Izgubio je u tri seta od Pita Samprasa, tada prvog igrača. Čestitao sam mu posle meča, a on mi je odgovorio: "Mislio sam da broj 1 igra mnogo bolje od toga. Nisam impresioniran uopšte. Jednog dana biću prvi". Rekao je to i ostvario", istakao je Santoro

Francuz je izrazio i jednu želju zbog koje bi zažalio ako se ne ostvari.

"Voleo bih da treniram Gaela MOnfisa. On nema limita osim onih koje nameće sam sebi. Možda grešim, ali mislim da bih mogao da mu pomognem. Sada kada ima skoro 30 godina, ima strukturu koja mu odgovara, nadam se da će je zadržati do kraja. Zbog toga to kažem", zaključio je Santoro priču za Ekip.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar