Скандали на гробљу у Руњанима код Лознице

Мада је сахрањивање на месном гробљу у Руњанима бесплатно, укопници, углавном мештани, посао су радили за дар и нешто пара.

Србија 31.05.2016 | 15:45
Скандали на гробљу у Руњанима код Лознице

Ситуација се у међувремену променила, па се јављају посредници између укопника и породица умрлих, сведочи нам Ранко Бојић из Руњана, који је у последњих неколико година са комшијама ископао више од 100 рака.

"Почињу да нам се јављају посредници, па чак и неки од људи из сеоске власти који, како смо установили, на тај начин `закидају` и нас и домаћине, што је ван сваког резона, поштења и осећаја према мртвима и њиховим најмилијим."

"Колико јуче имали смо конкретан пример, када нас је исплатио посредник за два дана напорног рада на великој гробници коме је, сазнали смо, домаћин дао дупло више новца, него што је овај нама уделио", каже Бојић за БН телевизију.

"Више нећемо да копамо раке уз посредовање док се не реши питање титулара на сесоким гробљима. Постоје мешетари који се намећу људима у тренуцима туге и користе и њих, и нас, што је и срамота, и од Бога грехота, па није чудо што и са сеоских гробаља нестају бронзани предмети...

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

31.05.2016 16:22

Од Бога је ГРЕОТА а од народа срамота да припадници сеоске власти као турске кападахије наплаћују ожалошћеним комшијама својим сахрану њихових најмилији покојника. Сахране на селу су одувјек биле бесплатне, а гробови су копани од мјештана бесплатно у знак поштовања према покојнику уз неку флашу ракије коју су "гробари" пили за душу покојника у своје здравље за дуг живот, срећу и напредак и друге мале и симболичне поклоне. Припадницима такве власти треба стати ногом за врат и дати њима 25 четнички батина по туру па се они више не би усудили мртве да вређају својим косовским понашањем, а живе да пљачкају у њиховој жалости, болу и тузи!

ОДГОВОРИТЕ