Директном погодбом три милиона марака!?

"Електрокрајина", Бањалука фактурисала је милионске рачуне за утрошену струју на бројила која се налазе на непознатој адреси, чиме су, привремено, фиктивно повећавали потраживања, "пеглали" пословне резултате и смањивали дистрибутивне губитке, пренио је данас пословни портал Капитал. 

Република Српска 31.05.2016 | 22:55
Директном погодбом три милиона марака!?

У међувремену, сазнаје БН, "Електрокрајина" је у току прошле године у послу вриједном три милиона марака заобишла јавни оглас и јавни конкурс и посао изградње вода од Медне до Чађавице додијелила директном погодбом. Уз сагласност Владе Републике Српске. 

"Електрокрајина" ад Бања Лука прошле године посао вриједан 2,8 милиона марака без ПДВ додијелила је без објаве јавног конкурса, након преговарачког поступка фирми "ЛСБ Електране", Бања Лука.

Ријеч је о послу изградње 35 киловотног вода од мале хидроелектране Медна на ријеци Сани до Чађавице. Фирма "ЛСБ Електране" уједно је и инвеститор односно концесионар на малој хидроелектрани Медна, а то је и разлог због којег је "Електрокрајина" посао вриједан три милиона додијелила директном погодбом. Посао је одобрила Влада Републике Српске. 

"Електрокрајина" додјељивање посла директном погодбом правда чињеницом да је посао додијељен фирми која већ ради на изградњи мале хидроелектране и да је у интересу инвеститора да посао одради на најбољи начин. 

На захтјев Транспаренси интернашнала БиХ "Електрокрајина" није дозволила увид јавности у уговор који је потписан са "ЛСБ Електранама".

Тврде да се томе противи инвеститор јер је већ имао проблем око градње електране на Сани.

Уговором о градњи вода прецизирано је да "Електрокрајина" посао плаћа у шест рата и тек након отплате посљедње рате постаје власник вода.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ВАСИЛИЈЕ

31.05.2016 13:28

Јадна моја земљо, разнијеше те лопови неслућеног калибра.Да ли ће напокон прогледати својим очима народ сведен на контејнере, ближе се избори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек

31.05.2016 15:08

Хтио сам несто написати на ово, ал једноставно немам ријеци. Вазно је да Србија мисли на нас...

Name

ЕД Пале

31.05.2016 15:53

Све то исто ради директор Љубо Мрда у Електродистрибуцији Пале. Слободно провјерите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виц

31.05.2016 16:53

Шта зна јадни директор шта су 3 милиона?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

31.05.2016 17:04

АМА ХОЋЕ ЛИ НЕКО НАПИСАТИ КО ЈЕ "ГАЗДА" ТЕ ФИРМЕ ЛСБ ЕЛЕКТРАНЕ... ОДНОСНО, КО И СА КИМ СЕ ТУ "УГРАДИО", КАДА ЈЕ ТАКО ВРШКИ "СПОСОБАН" ДА "ПРЕСКАЧЕ" ТЕНДЕРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

31.05.2016 17:22

Кад писете о тим и таквим пословима, засто не стиснете па казете ко је власник те компаније. Ко стоји из ЛСБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.05.2016 17:29

Тако је, је**ш тендер. Пола теби, пола мени закон је над свим законима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

31.05.2016 17:37

Зато су позапошљавани подобни. Да се само узме списак радника, струка и њихова радна позиција...