Милион на конкурсу

С циљем подстицања књижевног стваралаштва достојног лика и дела Светог Владике Николаја, Епархија шабачка установила је ове године Књижевну награду "Свети владика Николај Велимировић".

Србија 31.05.2016 | 13:55
Милион на конкурсу

Књижевна награда има за циљ, како нам је рекао епископ шабачки Лаврентије, "да подстиче даровите ауторе на стварање нових књижевних дела из области хришћанског живота и духовности, утемељених, пре свега, на вишевековном искуству светосавског и светониколајевског српског народа и надахнутих његовим животом у Христу и хришћанству, по угледу на дела Светог Владике Николаја".

"Право учешћа на Конкурсу имају сви књижевни ствараоци широм наше отаџбине и света", истичу у Епархији шабачкој. Право учешћа на Конкурсу имају књиге свих књижевних жанрова: романи, приповетке, драме, новеле, поезија, есеји, мемоари и путописи, објављене и штампане први пут током 2016. године, од 1. јануара до 31. децембра.

Аутори – учесници на Конкурсу за награду треба да доставе по три примерка књиге најкасније до 5. јануара (дан рођења Светог Владике Николаја) 2017. године.

Књиге ће оцењивати високо компетентни и кредибилни жири, који ће изабрати и именовати Епархија из редова угледних и афирмисаних књижевника, песника, књижевних критичара, историчара књижевности и теолога.

Проглашење добитника и уручење награда биће 18. марта (дан упокојења Светог Владике Николаја) 2017. године, на посебно уприличеној свечаности.

Добитнику награде биће уручена свечана грамата и новчана награда у износу од 1.000.000 динара.

Више информација на број телефона +381 15/ 349-30-99 и +381 65/ 349-30-99.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

31.05.2016 12:57

Оснивање фонда, такмичења и награде Светог Владике Николаја за његовање Православног СВЕТОСАВСКОГ духа у СРБском Народу за младе је мудар потез СПЦ. На младима свијет остаје и народ коме дјеца не иду путем Славни Предака својих је осуђен на изумирање и нестанак. У дјеци нашој се продужује живот наш, а то значи да се у дјеци нашој продужује непролазне божанске вредности и људске драгоцености СРБског Народа. Подржим зато овај подухват СПЦ и омогућио дјеци својој да узму учешћа на овом такмичењу које може допринети њиховој духовној обнови и препороду СРБске Омладине!

ОДГОВОРИТЕ