Леконт: Подршка Новаку?! Умију Французи да буду превртљиви...!

Анри Леконт, некада пети тенисер света, каже за Б92 да је још рано говориити о фаворитима, као и да Ђоковић осећа притисак јер никада није освојио Ролан Гарос.

Тенис 01.06.2016 | 09:00
Леконт: Подршка Новаку?! Умију Французи да буду превртљиви...!

Такође, говорили смо о томе како ће се поставити француска публика у односу на Новака, али и о тенису у његово време.

“Нико ми није фаворит, мислим да за сада не можемо ништа конкретно да кажемо, видели сте колико су се Вавринка и Мари мучили на старту, тешки су услови. Много мечева могу да буду компликовани, видећемо на крају", почео је Леконт причу за Б92.

Први пут је у финалу Ролан Гароса играо 2012. године – од тада је Новак Ђоковић још двапут заустављен у финалу и једном у полуфиналу.

“Још није освојио титулу овде и зато прилази овом турниру са више емоција, исто је било и са Федерером док није освојио. Додатни проблем јесте што овде може много да се мења начин на који мораш да играш – шљака може да буде и брза, може и врло спора, зависи од временских услова. Ментално наравно мораш да будеш изузетно јак због врсте поена који се играју на земљи. И Новак је људско биће, на крају крајева, осећа притисак“, каже финалиста Ролан Гароса из 1988. године.

Ђоковић је истакао да у последње две-три године осећа да има већу подршку публике. Да ли ће навијачи сада бити уз Новака?

“Ух... Надам се да хоће. Зависиће и од тога ко му је противник, али познајем француску публику и она је веома компликована понекад. Не знам ни како да вам кажем – умеју да буду превртљиви, мењају страну у једном дану, разумете шта хоћу да кажем, тамо-вамо... Али мислим да Ђоковић има велику шансу“.

Леконт је био професионалац од 1980. до 1996. године и каже да је неупоредиво његово време са садашњим.

“Данашњи тенис је потпуно други свет у односу на моје време – бржи су, јаче ударају лоптицу... Са друге стране, чини ми се да би за тенис било добро да има више играча који играју офанзивно и излазе на мрежу, мало би закувало ствари. Чак и на шљаци може то да ради – Мекинро, Едберг, Бекер, Ноа, ја... Није лоша шљака за сервис-волеј, само мораш да будеш физички јак и да верујеш у то“, закључио је 52-годишњу Леконт за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар