Продужен општи колективни уговор

Влада Републике Српске продужила је данас на 13. посебној сједници одржаној у Бањалуци, примјену Општег колективног уговора у Српској до 30. јуна.

Република Српска 30.05.2016 | 20:00
Продужен општи колективни уговор

Како је саопштено из Владе, ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске".

Влада Републике Српске је дана 28.04.2016. године донијела Одлуку о примјени одредаба опшег колективног уговора до 30.05.2016. године, која је објављена у Службеном гласнику Републике Српске број: 35/16 од 28.04.2016.године.

"Имајући у виду да у периоду продужења примјене Општег колективног уговора није дошло до закључивања новог Општег колективног уговора, било је потребно донијети одлуку о продужењу примјене Општег колективног уговора за још 30 дана, како би се у том периоду закључио нови Општи колективни уговор. С обзиром да од примјене ове одлуке зависи остваривање права по основу рада свих запослених радника у Републици Српској, а што представља општи интерес, предлаже се да предложена одлука ступи на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику, односно да се примијени од дана престанка петходне одлуке о примјени одредаба опшег колективног уговора, како не би дошло до настанка правне празнине и несигурности, у складу са чланом 44. став 2. Закона о Влади Републике Српске", стоји у саопштењу Владе Републике Српске.

Извор: Прес РС

Коментари / 0

Оставите коментар