Produžen opšti kolektivni ugovor

Vlada Republike Srpske produžila je danas na 13. posebnoj sjednici održanoj u Banjaluci, primjenu Opšteg kolektivnog ugovora u Srpskoj do 30. juna.

Republika Srpska 30.05.2016 | 20:00
Produžen opšti kolektivni ugovor

Kako je saopšteno iz Vlade, ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Vlada Republike Srpske je dana 28.04.2016. godine donijela Odluku o primjeni odredaba opšeg kolektivnog ugovora do 30.05.2016. godine, koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske broj: 35/16 od 28.04.2016.godine.

"Imajući u vidu da u periodu produženja primjene Opšteg kolektivnog ugovora nije došlo do zaključivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora, bilo je potrebno donijeti odluku o produženju primjene Opšteg kolektivnog ugovora za još 30 dana, kako bi se u tom periodu zaključio novi Opšti kolektivni ugovor. S obzirom da od primjene ove odluke zavisi ostvarivanje prava po osnovu rada svih zaposlenih radnika u Republici Srpskoj, a što predstavlja opšti interes, predlaže se da predložena odluka stupi na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno da se primijeni od dana prestanka pethodne odluke o primjeni odredaba opšeg kolektivnog ugovora, kako ne bi došlo do nastanka pravne praznine i nesigurnosti, u skladu sa članom 44. stav 2. Zakona o Vladi Republike Srpske", stoji u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Izvor: Pres RS

Komentari / 0

Ostavite komentar