Најава - НБА, финале Запада - МАЈСТОРИЦА! И како ноћас остати будан?!

Две седмице смо „парили очи“ на Голден Стејт и Оклахому, а сада се све решава! Вечерас се игра седма утакмица финалне серије Западне НБА конференције!

Кошарка 30.05.2016 | 23:00
Најава - НБА, финале Запада - МАЈСТОРИЦА! И како ноћас остати будан?!

Готово је невероватно колико тога се променило у овом доигравању. Пре месец и по дана Вориорси су били највећи фаворити, практично непобедиви с новим НБА рекордом од 73 победе. Тандери јесу били трећи на Западу, али нико их није сврставао у круг највећих изазивача за освајање прстена. А онда је све почело.

Повреда Стефа Карија је упосрила Голден Стејт, али Хјустон и Портланд нису могли да направе изненађење, док је Оклахома доживела право васкрснуће после невероватног шамара у првој утакмици серије против Сан Антонија и избацила Спарсе у шест утакмица.

Иако је Оклахома изгледала много боље него у регуларној сезони, ипак је Голден Стејт ушао као фаворит у серију. Неповерење према начину на који Оклахома игра свих ових година, с Дурентом и поготово Вестбруком, као један на пет машина, није уливао поверење. Поготово против машинерије Вориорса предвођене најбољим играчем ове сезоне који се физички опоравио од повреде. Не толико и играчки, испоставиће се касније.

Али испоставило се и да ова Оклахома није она Оклахома из регуларне сезоне. Заправо, она Оклахома из првог круга доигравања. Серија против Спарса показала како је Стивен Адамс спреман да преузме важну улогу испод коша, па се сада јасно намеће као главни високи играч екипе. Дион Вејтерс је коначно схватио да се ангажманом заслужује третман,Робинсон је почео да убацује, а Кантер је био стандардан у својој улози.

С друге стране Кари није одиграо ниједну потпуно луду утакмицу, Богут је изгубио дуел против Адамса, а посебно је значајан пад у игри Дрејмонда Грина који је почео да се бави неким другим стварима. Са клупе Вориорси нису добили ништа, па је одједном Оклахома изгледала као екипа са већом ширином. Стављамо на тас и одличне одлуке Билија Донована, за којег можемо да кажемо како је надмудрио тренера године Стива Кера. И то је био разлог вођства Тандера од 3:1.

Оклахома је одлично изгледала, Дурент и Вестбрук играли су сјајно, а све остало функционисало је-добро. Вориорси нису могли да се пронађу, па су пажњу скренули ка спортским новинарима.
„Никад не потцењуј срце шампиона“, легендарна је реченица Рудија Томјановића која се увек користи у оваквим случајевима.

Вориорси су одбранили две меч лопте, на домаћем сервису, због чињенице да је у тој утакмици заказала помоћна снага Оклахоме. А прексиноћ су вратили брејк сензационалном представом Клаја Томпсона, јединог константног играча Голден Стејта у целој серији. Придодали су му се у завршници Кари и Игудала, први тројкама, други сјајном игром у одбрани, али Томпсон је био јунак дана. Све је враћено на почетак, али се игра само једна утакмица. Одлучујућа.

Јасно је да су Вориорси сада фаворити, имају моменат, а добили су на самопоуздању после победе у овој лудој утакмици у којој су били у подређеном положају. Није тешко закључити како су у Оклахоми потонули, али исто тако било би погрешно резоновати да је све готово. Јер немогуће је рећи да за победу нема шансе екипа која у својим редовима има Дуранта и Вестбрука. Сви знамо да они комбиновано могу да постигну 90 поена.

Гледали смо у претходне две недеље сјајну кошарку. Сада треба све то да сублимирамо и видимо ко ће ићи у велико финале. Исплати се остати будан...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар