Меси опет на суду, опет због пореза!

Најбољи фудбалер света и његов отац још 2013. су оптужени да су оштетили Шпанију за више од четири милиона евра.

Фудбал 31.05.2016 | 16:40
Меси опет на суду, опет због пореза!

Лионел Меси и његов отац Хорхе Хорасио, који води финансије аргентинског аса, ове недеље биће саслушани на суду у Барселони, поводом оптужби да су држави Шпанији остали дужни 4,1 милиона евра на име неплаћеног пореза.

Породица Меси наводно је искористила пореске повољности у Белизеу и Уругвају да сакрије 10,1 милиона евра прихода од права на коришћење имена и лика најбољег фудбалера света, у периоду 2007-2009.

Централно место у оптужници припада Хорхеу Месију, али шпанска пореска агенција тврди да је и Лионел био довољно упућен у читав процес и да због тога и он мора да се нађе на удару правде.

Пореска агенција потражује поменути дуг од 4,1 милиона евра и затворску казну од 22 и по месеца за обојицу.

Суђење би требало да траје три дана, а Лео Меси сведочиће у четвртак. Он и отац демантују да су урадили било шта противзаконито.

Петоструки носилац "Златне лопте" је 2013. године већ био на суду поводом истог овог случаја и тада је рекао да он "потписује уговоре, али да их и не чита", пошто све детаље препушта оцу.

"Једино што ме занима је да на крају сваке године погледам колико сам зарадио", рекао је Лео Меси у тадашњем исказу.

Он је у 2015. зарадио укупно 74 милиона евра и платио је пет милиона пореза за ту годину и још 10 милиона како би регулисао обавезе из претходног случаја, чији предмет су биле пореске обавезе за 2010. и 2011.

Меси није једини фудбалер Барселоне са таквим проблемима. Суд у Рио де Жанеиру пре три месеца је наложио Нејмару да плати чак 52 милиона евра, док је Хавијер Маскерано кажњен са знатно подношљивијих 800.000 евра.

Процене експерата, на основу судске праксе у Шпанији, кажу да ће Лео Меси свакако избећи одлазак у затвор, а остаје да се види какав ће бити финансијски аспект евентуалне казне.

Он ће се репрезентацији Аргентине прикључити на време за први меч "Копа Америка Сентенарија", против Чилеа 6. јуна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар