Тензије: Непримјерени говори вјерских вођа

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је у данашњем обраћању Политичкој скупштини Европске народне партије у Луксембургу да се стање у БиХ у посљедње двије седмице компликује, посебно након објаве одлуке о попису и непримјерених говора исламских и католичких вјерских вођа у БиХ који се могу окарактерисати говором мржње.

Република Српска 30.05.2016 | 18:20
Тензије: Непримјерени говори вјерских вођа

Бореновић је рекао да постоји тенденција стварања неповјерења међу политичким структурама у БиХ и да је потребно учинити додатни напор како би се поново створио компромис и повјерење, што је могуће искључиво доношењем одлука на бази консензуса.

"Упркос напорима које чинимо у посљедње вријеме у вези са усвајањем механизма координације и прилагођавања Споразума о стабилизацији и придруживању након уласка Хрватске у Европску унију, десила се једнострана одлука о попису, без сагласности Срба у БиХ. То може довести до објављивања нетачних резултата, што би уписивањем нерезидентних становника вјештачки повећало број Бошњака за преко пет одсто“, рекао је Бореновић у обраћању Политичкој скупштини ЕНП.

Бореновић је рекао да треба охрабрити политичке елите, посебно које припадају већински исламској заједници да је потребно храбрије и снажније укључити се у борбу против тероризма, при чему треба остварити пуну сарадњу заједно са политичким, медијским, образовним, локалним и другим институционалним заједницама‎.

Саопштење ПДП-а

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

а бгми

30.05.2016 16:27

А богами и осталих водја, верских.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

30.05.2016 16:28

Ја бих то све танким штапом намлатио а и онога тко им дозваљава да се састају и у јавност дају тко незна бити вијериник за себе и свој мир и волити и поштивати као своје треба му законски забранити

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви су исти

30.05.2016 16:36

Бореновицу прије неколико дана си управо ти и босиц критиковали васег вјерског поглавара за мијесањеу политику а сада га изостави него су криви само босњацки и католицки вјерски поглавари није коректно.Сви иступају из вјерских оквира и убацују панику и мрзњу медју народе,али политицари сњима воде коло јер су лицни интереси у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

31.05.2016 04:00

Нису сви исти! Неки вјерски радници служе истини Христовој и правди Божијој а други служе лажи ђаволској и неправди сатанској. Велика је разлика између Правде Божије и неправде САТАНСКЕ И између истине Христове и лажи ђаволске. Назвати правим именом сваки проблем у друштву је дужност и обавеза вјерски радника а не попут ноја да забијају главу у зелену траву?

Name

голенс

30.05.2016 16:40

Бореновић никада није критиковао Патријарха. Не мијешајте изјаве осталих са господином Бореновићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

30.05.2016 17:23

Зашто се против оваквих иступа вјерских "водја" не покрену кривични поступци? Против других људи се воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

30.05.2016 17:24

Такозване вјерске водје и политичари продају народу маглу. Народ то воли и добро плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАМ ОДОЗГО

30.05.2016 17:42

САДА ПЛАЦА НОВЦЕМ И БЕСПЛАТНИМ РАДОМ АЛИ БОЈИМ СЕ ДАЦЕ ДОЦИ ВРИЈЕМЕ И КРВЉУ ДА ПЛАЦА НАРОДИ ГДЈЕ ВАМ ОСТА ПАМЕТ ПАЗИТЕ ДА НЕ БУДЕ КАСНО

Name

Геограпхy

31.05.2016 05:13

Изгледа док је вјера била одвојена од државе у оном систему имали смо нормалан и добар живот. Кад се вјера почела петљати и увлачити у политику крајем 80-их па ево све до данас живимо ево како живимо види се из приложеног. Неком логиком би требало да је обрнуто јер у начелу све вјере уче и проповиједају о миру и добру поштењу и слично ал ето код нас је све наопако. Што више религија јача код нас све више лопова, хушкача, пљачки, ...

ОДГОВОРИТЕ