Ф1 - Монте Карло: Рикардо киван на Ред Бул због грешке у пит-стопу!

„Позвали су ме у бокс, а нису били спремни за мене, и шта бих на то могао паметно да кажем сем да сам изгубио трку“, рекао је Данијел Рикардо после трке у Монте Карлу.

Остали спортови 30.05.2016 | 19:40
Ф1 - Монте Карло: Рикардо киван на Ред Бул због грешке у пит-стопу!

Данијел Рикардо је изгубио трку у Монте Карлу због очајне реакције механичара Ред Була приликом пит-стопа. То су чињенице, као и Хамилтонова победа која је дошла као последица супротне, односно добро темпиране одлуке Мерцедеса о заустављању у боксу. Резултат је једна секунда предности за Хамилтона у односу на Рикарда у одлучујућем моменту на трци, али на крају свих крајева то је освајање Велике награде Монака.

„Искрено, не коментарише ми се трка. Можда споља гледано делује да смо приредили добру забаву, али није требало да буде тако узбудљиво. Већ две трке за редом губим без везе. Болно је, али хвала свим навијачима што су и даље уз мене. Данас су ме позвали у бокс, али нису били спремни, немам шта више да кажем“, рекао је Данијел Рикардо, коме не преостаје ништа сем да жали за пропуштеном шансом на трци која је уједно и централни догађај сезоне Формуле 1.

„Хвала богу да је данас све прошло како треба! Хвала мом тиму који ми је припремио фантастичан болид, од свега ми понестају ми речи! Молио сам се за овакав дан и дочекао сам. Данијел је феноменално возио током целог викенда. Он је један од најбољих возача против којих сам се тркао и једва чекам наше нове дуеле. Треба да буде поносан на своју данашњу вожњу“, рекао је Луис Хамилтон након победе на Великој награди Монака.

У сваком случају неоспорно је да је Луис Хамилтон био брз током целе трке, али и веома расположен за борбу са Рикардом за кога се на почетку чинило да има темпо којим све може да држи под контролом. Остаје једино нејасно због чега Нико Розберг није могао да прати Хамилтонов темпо? Његова вожња је  тренутно је под лупом знатижељне јавности, јер је евидентан пад концентрације код немачког возача који је довео до његовог пада на седмо место у Монаку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сањин

30.05.2016 18:54

Монза је у Италији а они су возили у Монаку

ОДГОВОРИТЕ