F1 - Monte Karlo: Rikardo kivan na Red Bul zbog greške u pit-stopu!

„Pozvali su me u boks, a nisu bili spremni za mene, i šta bih na to mogao pametno da kažem sem da sam izgubio trku“, rekao je Danijel Rikardo posle trke u Monte Karlu.

Ostali sportovi 30.05.2016 | 19:40
F1 - Monte Karlo: Rikardo kivan na Red Bul zbog greške u pit-stopu!

Danijel Rikardo je izgubio trku u Monte Karlu zbog očajne reakcije mehaničara Red Bula prilikom pit-stopa. To su činjenice, kao i Hamiltonova pobeda koja je došla kao posledica suprotne, odnosno dobro tempirane odluke Mercedesa o zaustavljanju u boksu. Rezultat je jedna sekunda prednosti za Hamiltona u odnosu na Rikarda u odlučujućem momentu na trci, ali na kraju svih krajeva to je osvajanje Velike nagrade Monaka.

„Iskreno, ne komentariše mi se trka. Možda spolja gledano deluje da smo priredili dobru zabavu, ali nije trebalo da bude tako uzbudljivo. Već dve trke za redom gubim bez veze. Bolno je, ali hvala svim navijačima što su i dalje uz mene. Danas su me pozvali u boks, ali nisu bili spremni, nemam šta više da kažem“, rekao je Danijel Rikardo, kome ne preostaje ništa sem da žali za propuštenom šansom na trci koja je ujedno i centralni događaj sezone Formule 1.

„Hvala bogu da je danas sve prošlo kako treba! Hvala mom timu koji mi je pripremio fantastičan bolid, od svega mi ponestaju mi reči! Molio sam se za ovakav dan i dočekao sam. Danijel je fenomenalno vozio tokom celog vikenda. On je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se trkao i jedva čekam naše nove duele. Treba da bude ponosan na svoju današnju vožnju“, rekao je Luis Hamilton nakon pobede na Velikoj nagradi Monaka.

U svakom slučaju neosporno je da je Luis Hamilton bio brz tokom cele trke, ali i veoma raspoložen za borbu sa Rikardom za koga se na početku činilo da ima tempo kojim sve može da drži pod kontrolom. Ostaje jedino nejasno zbog čega Niko Rozberg nije mogao da prati Hamiltonov tempo? Njegova vožnja je  trenutno je pod lupom znatiželjne javnosti, jer je evidentan pad koncentracije kod nemačkog vozača koji je doveo do njegovog pada na sedmo mesto u Monaku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sanjin

30.05.2016 18:54

Monza je u Italiji a oni su vozili u Monaku

ODGOVORITE