Звезда ''јури'' бившег бека Севиље!

Звезди Стојковић више није једини пик: Јури се бивши бек Севиље! Под условом да Марко Петковић пронађе инострани ангажаман...

Фудбал 04.06.2016 | 23:15
Звезда ''јури'' бившег бека Севиље!

Алекс Сандро Мендока дос Сантос познатији као Сисињо фигурира као потенцијално појачање Црвене звезде у летњем прелазном року!

За напад на Лигу шампиона црвено-бели, пре свега, желе да ојачају бедем испред Дамира Кахримана. Француски штопер Томас Фибел долази у среду на завршне преговоре, очекује се појачање у лику домаћег централног дефанзивца. Наравно, ту не би требало да се стави тачка на долазак капиталних појачања. Од децембра се у медијима и јавности спекулисало да је Црвена звезда у грозничавој потрази за квалитетним десним беком.

Члан Чукаричког и некадашњи омладинац Црвене звезде Филип Стојковић дуго је фигурирао као прва опција. Међутим, популарни Жуле је добио противкандидата. И то озбиљног. На Маракани размишљају о довођењу некадашњег члана Севиље који тренутно игра у бразилској Баији...

Алекс Мендока дос Сантос или Сисињо је добро познато име на Старом Континенту. Томе у прилог и чињеница да је три сезоне бранио боје двоструког освајача УЕФА купа, а пре тога је имао запажену ролу у бразилском великану Палмеирасу.

Истина, последње сезоне је имао проблем са статусом у Севиљи, па се вратио у домовину. Реч је о десном беку високом 173 центиметара који има изузетно офанзивне карактеристике. Нешто слично Луису Ибањезу. На интернету доминира његов снимак када добрих десет секунди „рола“ лопту поред Кристијана Роналда.

На Маракани озбиљно разматрају и ову опцију, али још нису донели коначну одлуку да ли да ангажују десног бека. Тим пре што је Марко Петковић почео да показује озбиљан напредак у финишу сезоне. Некадашњем капитену младе репрезентације уговор са црвено-белима истиче за годину дана, па би у случају адекватне понуде добио зелено светло за одлазак у иностранство.

Такође, има заговорника тезе да новац треба усмерити ка другим појачањима. Пре свега у офанзивном делу тима.

Иначе, Сисињу је истекао уговор са Баијом, па би на Маракану дошао као слободан играч. Ипак, требало би задовољити његове финансијске прохтеве.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар