Zvezda ''juri'' bivšeg beka Sevilje!

Zvezdi Stojković više nije jedini pik: Juri se bivši bek Sevilje! Pod uslovom da Marko Petković pronađe inostrani angažaman...

Fudbal 04.06.2016 | 23:15
Zvezda ''juri'' bivšeg beka Sevilje!

Aleks Sandro Mendoka dos Santos poznatiji kao Sisinjo figurira kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku!

Za napad na Ligu šampiona crveno-beli, pre svega, žele da ojačaju bedem ispred Damira Kahrimana. Francuski štoper Tomas Fibel dolazi u sredu na završne pregovore, očekuje se pojačanje u liku domaćeg centralnog defanzivca. Naravno, tu ne bi trebalo da se stavi tačka na dolazak kapitalnih pojačanja. Od decembra se u medijima i javnosti spekulisalo da je Crvena zvezda u grozničavoj potrazi za kvalitetnim desnim bekom.

Član Čukaričkog i nekadašnji omladinac Crvene zvezde Filip Stojković dugo je figurirao kao prva opcija. Međutim, popularni Žule je dobio protivkandidata. I to ozbiljnog. Na Marakani razmišljaju o dovođenju nekadašnjeg člana Sevilje koji trenutno igra u brazilskoj Baiji...

Aleks Mendoka dos Santos ili Sisinjo je dobro poznato ime na Starom Kontinentu. Tome u prilog i činjenica da je tri sezone branio boje dvostrukog osvajača UEFA kupa, a pre toga je imao zapaženu rolu u brazilskom velikanu Palmeirasu.

Istina, poslednje sezone je imao problem sa statusom u Sevilji, pa se vratio u domovinu. Reč je o desnom beku visokom 173 centimetara koji ima izuzetno ofanzivne karakteristike. Nešto slično Luisu Ibanjezu. Na internetu dominira njegov snimak kada dobrih deset sekundi „rola“ loptu pored Kristijana Ronalda.

Na Marakani ozbiljno razmatraju i ovu opciju, ali još nisu doneli konačnu odluku da li da angažuju desnog beka. Tim pre što je Marko Petković počeo da pokazuje ozbiljan napredak u finišu sezone. Nekadašnjem kapitenu mlade reprezentacije ugovor sa crveno-belima ističe za godinu dana, pa bi u slučaju adekvatne ponude dobio zeleno svetlo za odlazak u inostranstvo.

Takođe, ima zagovornika teze da novac treba usmeriti ka drugim pojačanjima. Pre svega u ofanzivnom delu tima.

Inače, Sisinju je istekao ugovor sa Baijom, pa bi na Marakanu došao kao slobodan igrač. Ipak, trebalo bi zadovoljiti njegove finansijske prohteve.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar