Гаске: Мари је велики борац! Он и Новак су физички најспремнији!

Ришар Гаске је после победе над Кеијем Нишикоријем истакао да га у четвртфиналу чека тежак меч са Ендијем Маријем.

Тенис 30.05.2016 | 18:20
Гаске: Мари је велики борац! Он и Новак су физички најспремнији!

Француси тенисер је уз помоћ публике први пут у каријери ушао међу осам најбољих на Ролан Гаросу, а свог наредног противника упоредио је са Новаком Ђоковићем.

„Да мислим да је Мари један од највечих бораца на терену, уз Ђоковића је физички у најбољој форми од свих тенисера“, нагласио је Гаске.

Меч са Нишикоријем почео је лоше, Јапанац је узео брејк, али је онда киша прекинула меч. Гаске је нагласио да му је то одговарало и да је после паузе много боље играо.

„Мислим да је за мене било јако битно да меч стане јер је подлога била јако спора. Наравно тренер је викао на мене у том тренутку и лоше сам одиграо први гем по повратку на терен, али мислим да сам после тога играо добро. После узимања првог сета имао сам много самопоуздања, био сам много бољ у другом, а публика је навијала и давала ми снагу“, нагласио је Гаске.

Нишикори га је пре овог дуела победио у Мадриду и Риму, а 12. играч света је био свестан да мора да мења тактику уколико жели да победи.

„Знао сам да ако желим да га победим морам да играм врло брзо и да шаљем дубоке лопте. Да сам слао кратке лопте као у Мадриду и Риму не бих имао шансе“, оценио је француски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар