Gaske: Mari je veliki borac! On i Novak su fizički najspremniji!

Rišar Gaske je posle pobede nad Keijem Nišikorijem istakao da ga u četvrtfinalu čeka težak meč sa Endijem Marijem.

Tenis 30.05.2016 | 18:20
Gaske: Mari je veliki borac! On i Novak su fizički najspremniji!

Francusi teniser je uz pomoć publike prvi put u karijeri ušao među osam najboljih na Rolan Garosu, a svog narednog protivnika uporedio je sa Novakom Đokovićem.

„Da mislim da je Mari jedan od največih boraca na terenu, uz Đokovića je fizički u najboljoj formi od svih tenisera“, naglasio je Gaske.

Meč sa Nišikorijem počeo je loše, Japanac je uzeo brejk, ali je onda kiša prekinula meč. Gaske je naglasio da mu je to odgovaralo i da je posle pauze mnogo bolje igrao.

„Mislim da je za mene bilo jako bitno da meč stane jer je podloga bila jako spora. Naravno trener je vikao na mene u tom trenutku i loše sam odigrao prvi gem po povratku na teren, ali mislim da sam posle toga igrao dobro. Posle uzimanja prvog seta imao sam mnogo samopouzdanja, bio sam mnogo bolj u drugom, a publika je navijala i davala mi snagu“, naglasio je Gaske.

Nišikori ga je pre ovog duela pobedio u Madridu i Rimu, a 12. igrač sveta je bio svestan da mora da menja taktiku ukoliko želi da pobedi.

„Znao sam da ako želim da ga pobedim moram da igram vrlo brzo i da šaljem duboke lopte. Da sam slao kratke lopte kao u Madridu i Rimu ne bih imao šanse“, ocenio je francuski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar