Реаговао и КК Партизан: Ми знамо ко смо, а ви из ФМП-а?!

КК Партизан реаговао је на одлуку ФМП-а да забрани навијачима црно-белих да присуствују другом мечу полуфинала КЛС лиге у понедељак у Железнику.

Кошарка 30.05.2016 | 17:40
Реаговао и КК Партизан: Ми знамо ко смо, а ви из ФМП-а?!

Партизан је кажњен од стране лиге са 3.000 евра због вређања породице власника ФМП-а Небојше Човића на првом мечу због чега је два пута прекидан, а из Железника су додатно реаговали забраном уласка навијачима и критиком клуба из Хумске 1.

Партизан је истакао да је у првом мечу деловао у скаладу са правилником, те подсетио ривала да је управо он био организатор утакмице у Железнику када је било пљувања, дрмања кошева и убацивања разних предмета на терен.

Саопштење КК Партизан преносимо у целости:

"Одлуку управе КК ФМП из Железника (Ван или унутар система) да на другој утакмици полуфинала плеј-офа дозволи улазак у халу само играчима и члановима делегације КК Партизан НИС који се налазе на клупи, као и члановима најуже управе (5 чланова, без обезбеђења) кошаркашки клуб Партизан НИС сматра елементарним непоштовањем ривала.

Уколико се за одлуку о непуштању улазница у слободну продају може пронаћи оправдање у бојазни ФМП-а да навијачи Партизана не дођу у великом броју и тако на гостујућем терену учине да наш тим има већу подршку од ривала, даље наводе саопштења КК ФМП, (ван или унутар система) трагикомичан покушај политизације, стављање једне осионе организације у позицију жртве и тумачење правила од стране мајстора из система за заобилажење истих, нећемо коментарисати.

На скандирања са трибина током прве утакмице, поступили смо у складу са спортским и витешким начелима. Реаговао је и званични спикер и спортски директор и тренер КК Партизан НИС. Уосталом, за дело својих навијача смо и више него драконски кажњени. Нарочито ако се у обзир узме ранија пракса кажњавања и за тежа дела од „вербалног деликта“ који ни једног тренутка не одобравамо, како нам се бестидно спочитава у наводима који стижу из Железника.

Примера ради, баш у Железнику (унутар система) је одиграна најгоре организована утакмица у историји наше кошарке (финале плеј-офа 2012. уз пљување, дрмање кошева, убацивање разноврсног арсенала предмета у терен...), а изречена казна је износила свега стотинак хиљада динара.

О томе шта представља Партизан за српску кошарку, броју репрезентативаца и начину пословања клубова беспредметно је уопште расправљати. Уосталом, ми знамо ко смо и шта смо, а знате ли ви господо из Стјепана Супанца 15а?

Без жеље да улази у начела права и легалност одлуке ФМП-а, држећи се искључиво спортске правде и спортског ривалитета, КК Партизан НИС сматра ову одлуку дубоко ирационалном. Ипак, свако сноси терет својих потеза, па тако нека и ова одлука служи на част њеним доносиоцима.

Такође, с обзиром да се ради о клубу који де фацто има сличну, ако не и исту управљачку структуру као и наш потенцијални ривал у финалу, ово саопштење клуба из Железника може се схватити као најава дешавања и притисака у финалној серији.Наравно уколико КК Партизан НИС на терену избори пласман у финале", наводи се у саопштењу Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар