Reagovao i KK Partizan: Mi znamo ko smo, a vi iz FMP-a?!

KK Partizan reagovao je na odluku FMP-a da zabrani navijačima crno-belih da prisustvuju drugom meču polufinala KLS lige u ponedeljak u Železniku.

Košarka 30.05.2016 | 17:40
Reagovao i KK Partizan: Mi znamo ko smo, a vi iz FMP-a?!

Partizan je kažnjen od strane lige sa 3.000 evra zbog vređanja porodice vlasnika FMP-a Nebojše Čovića na prvom meču zbog čega je dva puta prekidan, a iz Železnika su dodatno reagovali zabranom ulaska navijačima i kritikom kluba iz Humske 1.

Partizan je istakao da je u prvom meču delovao u skaladu sa pravilnikom, te podsetio rivala da je upravo on bio organizator utakmice u Železniku kada je bilo pljuvanja, drmanja koševa i ubacivanja raznih predmeta na teren.

Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti:

"Odluku uprave KK FMP iz Železnika (Van ili unutar sistema) da na drugoj utakmici polufinala plej-ofa dozvoli ulazak u halu samo igračima i članovima delegacije KK Partizan NIS koji se nalaze na klupi, kao i članovima najuže uprave (5 članova, bez obezbeđenja) košarkaški klub Partizan NIS smatra elementarnim nepoštovanjem rivala.

Ukoliko se za odluku o nepuštanju ulaznica u slobodnu prodaju može pronaći opravdanje u bojazni FMP-a da navijači Partizana ne dođu u velikom broju i tako na gostujućem terenu učine da naš tim ima veću podršku od rivala, dalje navode saopštenja KK FMP, (van ili unutar sistema) tragikomičan pokušaj politizacije, stavljanje jedne osione organizacije u poziciju žrtve i tumačenje pravila od strane majstora iz sistema za zaobilaženje istih, nećemo komentarisati.

Na skandiranja sa tribina tokom prve utakmice, postupili smo u skladu sa sportskim i viteškim načelima. Reagovao je i zvanični spiker i sportski direktor i trener KK Partizan NIS. Uostalom, za delo svojih navijača smo i više nego drakonski kažnjeni. Naročito ako se u obzir uzme ranija praksa kažnjavanja i za teža dela od „verbalnog delikta“ koji ni jednog trenutka ne odobravamo, kako nam se bestidno spočitava u navodima koji stižu iz Železnika.

Primera radi, baš u Železniku (unutar sistema) je odigrana najgore organizovana utakmica u istoriji naše košarke (finale plej-ofa 2012. uz pljuvanje, drmanje koševa, ubacivanje raznovrsnog arsenala predmeta u teren...), a izrečena kazna je iznosila svega stotinak hiljada dinara.

O tome šta predstavlja Partizan za srpsku košarku, broju reprezentativaca i načinu poslovanja klubova bespredmetno je uopšte raspravljati. Uostalom, mi znamo ko smo i šta smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a?

Bez želje da ulazi u načela prava i legalnost odluke FMP-a, držeći se isključivo sportske pravde i sportskog rivaliteta, KK Partizan NIS smatra ovu odluku duboko iracionalnom. Ipak, svako snosi teret svojih poteza, pa tako neka i ova odluka služi na čast njenim donosiocima.

Takođe, s obzirom da se radi o klubu koji de facto ima sličnu, ako ne i istu upravljačku strukturu kao i naš potencijalni rival u finalu, ovo saopštenje kluba iz Železnika može se shvatiti kao najava dešavanja i pritisaka u finalnoj seriji.Naravno ukoliko KK Partizan NIS na terenu izbori plasman u finale", navodi se u saopštenju Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar