Жигић: Крај у Србији? Нема шансе!

Бивши репрезентативац Србије желео би да продужи каријеру, али не по сваку цену. "Ако се нешто појави, наставићу своју каријеру, а ако не буде било праве понуде, бавићу се неким другим послом, али не тренерским".

Фудбал 07.06.2016 | 19:30
Жигић: Крај у Србији? Нема шансе!

Никола Жигић у 35. години тражи нови ангажман. Каже да вредно тренира и вреба прилику, али не по сваку цену.

"Нисам нигде нестао и не желим да нестанем из јавности. Једноставно, вредно тренирам, радим и чекам праву прилику. Ово лето ћу да проведем у дружењу са пријатељима, али и у потрази за новим клубом. Нећу га тражити по сваку цену, али ако се нешто појави, наставићу своју каријеру. Ако не буде било праве понуде, бавићу се неким другим послом", изјавио је за "Вечерње новости" Жигић.

Жигић није открио којем ће се другом занимању посветити када оконча каријеру, али је сигурно да то неће бити тренерски посао.

"Свако ради оно што воли. Ја себе не проналазим у тој улози", додао је својевремено највиши нападач света, коме је истекла радна дозвола у Енглеској са малим шансама да је продужи.

Шансе да се можда опрости пред домаћом публиком, у неком од српских клубова, готово да не постоје.

"Хоћу да ме навијачи на нашим теренима памте по најбољим стварима. Мислим да више нисам на оном нивоу на којем сам био некада".

Жигић прати и дешавања у националном тиму, чији је члан био седам година, наступао на 57 мечева и постигао 20 голова. "Орловима" са Славољубом Муслином жели све најбоље у квалификацијама за Мундијал 2018 у Русији, и каже да остаје жал за једним неуспехом под заставом Србије.

"Срцем сам увек уз репрезентацију. Био сам учесник Светских првенстава 2006, па 2010. године и знам какав је осећај када си на великом такмичењу. Репрезентацији желим све најбоље, а ја ћу увек жалити што нисам никада наступао на Европском првенству. То ми је највећа неиспуњена жеља у каријери", открио је Жигић, који је после афирмације у Црвеној звезди играо у Сантандеру, Валенсији и Бирмингему.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар