Žigić: Kraj u Srbiji? Nema šanse!

Bivši reprezentativac Srbije želeo bi da produži karijeru, ali ne po svaku cenu. "Ako se nešto pojavi, nastaviću svoju karijeru, a ako ne bude bilo prave ponude, baviću se nekim drugim poslom, ali ne trenerskim".

Fudbal 07.06.2016 | 19:30
Žigić: Kraj u Srbiji? Nema šanse!

Nikola Žigić u 35. godini traži novi angažman. Kaže da vredno trenira i vreba priliku, ali ne po svaku cenu.

"Nisam nigde nestao i ne želim da nestanem iz javnosti. Jednostavno, vredno treniram, radim i čekam pravu priliku. Ovo leto ću da provedem u druženju sa prijateljima, ali i u potrazi za novim klubom. Neću ga tražiti po svaku cenu, ali ako se nešto pojavi, nastaviću svoju karijeru. Ako ne bude bilo prave ponude, baviću se nekim drugim poslom", izjavio je za "Večernje novosti" Žigić.

Žigić nije otkrio kojem će se drugom zanimanju posvetiti kada okonča karijeru, ali je sigurno da to neće biti trenerski posao.

"Svako radi ono što voli. Ja sebe ne pronalazim u toj ulozi", dodao je svojevremeno najviši napadač sveta, kome je istekla radna dozvola u Engleskoj sa malim šansama da je produži.

Šanse da se možda oprosti pred domaćom publikom, u nekom od srpskih klubova, gotovo da ne postoje.

"Hoću da me navijači na našim terenima pamte po najboljim stvarima. Mislim da više nisam na onom nivou na kojem sam bio nekada".

Žigić prati i dešavanja u nacionalnom timu, čiji je član bio sedam godina, nastupao na 57 mečeva i postigao 20 golova. "Orlovima" sa Slavoljubom Muslinom želi sve najbolje u kvalifikacijama za Mundijal 2018 u Rusiji, i kaže da ostaje žal za jednim neuspehom pod zastavom Srbije.

"Srcem sam uvek uz reprezentaciju. Bio sam učesnik Svetskih prvenstava 2006, pa 2010. godine i znam kakav je osećaj kada si na velikom takmičenju. Reprezentaciji želim sve najbolje, a ja ću uvek žaliti što nisam nikada nastupao na Evropskom prvenstvu. To mi je najveća neispunjena želja u karijeri", otkrio je Žigić, koji je posle afirmacije u Crvenoj zvezdi igrao u Santanderu, Valensiji i Birmingemu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar