Беговић против "фурије" прославио лијеп јубилеј!

Част ми је да сам одиграо јубиларну 50. утакмицу за моју земљу, истакао је Асмир Беговић, голман фудбалске репрезентације БиХ и Челсија.

Фудбал 30.05.2016 | 18:00
Беговић против "фурије" прославио лијеп јубилеј!

Асмир Беговић у јучерашњој пријатељској утакмици коју је Босна и Херцеговина изгубила у Сент Галену од Шпаније, резултатом 1:3, 50. пут стајао је на голу националног тима.

Чувар мреже лондонског Челсија бранио је веома добро против актуелног и троструког првака Европе, те је БиХ спасио и тежег пораза, одличним интервенцијама у неколико наврата.

"Штета због пораза, али важно је да видимо и позитивне и негативне ствари прије почетка квалификација. Част ми је да сам одиграо јубиларну 50. утакмицу за моју земљу. Хвала вам на сјајној подршци", написао је послије утакмица са "црвеном фуријом“ на официјелном Фацебоок профилу Беговић.

Беговић је за "А" репрезентацију БиХ дебитовао у Талину 10. октобра 2009. године у сусрету квалификација за Свјетско првенство 2010, у којем су популарни "змајеви“ побиједили Естонију (2:0) и тако први пут у историји изборили бараж за наступ на неком од великих такмичења. Требињац је тада на голу провео минут, замијенивши Кенана Хасагића.

Од прошлог љета члан је славног Челсија у који је прешао из Стоук ситија за трансфер у вриједности од 11 милиона евра. У минулој сезони на голу "плаваца“ стајао је 25 пута (2.147 минута), у 17 утакмица Премијер лиге Енглеске, пет пута у Лиги шампиона, два у Лига купу Енглеске и једном у ФА Купу.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар