Begović protiv "furije" proslavio lijep jubilej!

Čast mi je da sam odigrao jubilarnu 50. utakmicu za moju zemlju, istakao je Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije BiH i Čelsija.

Fudbal 30.05.2016 | 18:00
Begović protiv "furije" proslavio lijep jubilej!

Asmir Begović u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici koju je Bosna i Hercegovina izgubila u Sent Galenu od Španije, rezultatom 1:3, 50. put stajao je na golu nacionalnog tima.

Čuvar mreže londonskog Čelsija branio je veoma dobro protiv aktuelnog i trostrukog prvaka Evrope, te je BiH spasio i težeg poraza, odličnim intervencijama u nekoliko navrata.

"Šteta zbog poraza, ali važno je da vidimo i pozitivne i negativne stvari prije početka kvalifikacija. Čast mi je da sam odigrao jubilarnu 50. utakmicu za moju zemlju. Hvala vam na sjajnoj podršci", napisao je poslije utakmica sa "crvenom furijom“ na oficijelnom Facebook profilu Begović.

Begović je za "A" reprezentaciju BiH debitovao u Talinu 10. oktobra 2009. godine u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010, u kojem su popularni "zmajevi“ pobijedili Estoniju (2:0) i tako prvi put u istoriji izborili baraž za nastup na nekom od velikih takmičenja. Trebinjac je tada na golu proveo minut, zamijenivši Kenana Hasagića.

Od prošlog ljeta član je slavnog Čelsija u koji je prešao iz Stouk sitija za transfer u vrijednosti od 11 miliona evra. U minuloj sezoni na golu "plavaca“ stajao je 25 puta (2.147 minuta), u 17 utakmica Premijer lige Engleske, pet puta u Ligi šampiona, dva u Liga kupu Engleske i jednom u FA Kupu.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar