Још један Хрват стиже у шпанску Примеру!

Хрватски фудбалер Шиме Врсаљко појачање Атлетико Мадрид, преноси Марка.

Фудбал 07.06.2016 | 19:00
Још један Хрват стиже у шпанску Примеру!

Сасуоло је наводно већ био договорио трансфер Хрвата у Наполи вредан 16 милиона евра, али је Врсаљко изабрао да игра на Висенте Калдерону.

Врсаљко је поникао у загребачком Динаму, 2013. је прешао у Ђеноу, да би само годину дана касније стигао у Сасуоло за 3,5 милиона евра.

После две одличне сезоне на "Граду тробојке", био је на корак од селидбе на Сан Паоло, али је пресудила његова жељда да дође у тим Дијега Симеонеа.

Врсаљко би на Калдерону требало да буде наследник 31-годишњег репрезентативног десног бека Хуана Франсиска Тореса Белена, познатијег као Хуанфрана, трагичара недавног финала Лиге шампиона.

Тако ће додатно порасти хрватска колонија у Шпанији где играју Лука Модрић, Матео Ковачић (Реал), Иван Ракитић, Ален Халиловић (Барселона), Дује Чоп (Малага) и Иван Келава (Гранада).

Хрват ће бити треће појачање Атлетика за следећу сезону, јер су "јорганџије" наводно већ договориле долазак Португалца Диогоа Жоте из Пасош Фереире и АргентинацНиколаса Гајтана из Бенфике.

Након дефанзивца и два офанзивна везна играча, Симеоне ће највероватније сада тражити центарфора.

Атлетико је пре два дана поражен у финалу ЛШ од градског ривала Реала после пенала, а пресудио им је управо Хуанфран погодивши стативу у четвртој серији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар