Još jedan Hrvat stiže u špansku Primeru!

Hrvatski fudbaler Šime Vrsaljko pojačanje Atletiko Madrid, prenosi Marka.

Fudbal 07.06.2016 | 19:00
Još jedan Hrvat stiže u špansku Primeru!

Sasuolo je navodno već bio dogovorio transfer Hrvata u Napoli vredan 16 miliona evra, ali je Vrsaljko izabrao da igra na Visente Kalderonu.

Vrsaljko je ponikao u zagrebačkom Dinamu, 2013. je prešao u Đenou, da bi samo godinu dana kasnije stigao u Sasuolo za 3,5 miliona evra.

Posle dve odlične sezone na "Gradu trobojke", bio je na korak od selidbe na San Paolo, ali je presudila njegova željda da dođe u tim Dijega Simeonea.

Vrsaljko bi na Kalderonu trebalo da bude naslednik 31-godišnjeg reprezentativnog desnog beka Huana Fransiska Toresa Belena, poznatijeg kao Huanfrana, tragičara nedavnog finala Lige šampiona.

Tako će dodatno porasti hrvatska kolonija u Španiji gde igraju Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real), Ivan Rakitić, Alen Halilović (Barselona), Duje Čop (Malaga) i Ivan Kelava (Granada).

Hrvat će biti treće pojačanje Atletika za sledeću sezonu, jer su "jorgandžije" navodno već dogovorile dolazak Portugalca Diogoa Žote iz Pasoš Fereire i ArgentinacNikolasa Gajtana iz Benfike.

Nakon defanzivca i dva ofanzivna vezna igrača, Simeone će najverovatnije sada tražiti centarfora.

Atletiko je pre dva dana poražen u finalu LŠ od gradskog rivala Reala posle penala, a presudio im je upravo Huanfran pogodivši stativu u četvrtoj seriji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar