РГ - Ђоковић: Нема Надала и Цонге?! Само Баутиста ми је у глави!

Рафаел Надал и Жо-Вилфред Цонга повукли су се са Ролан Гароса због повреда, што је на папиру отворило пут до финала Новаку Ђоковићу.

Тенис 30.05.2016 | 15:00
РГ - Ђоковић: Нема Надала и Цонге?! Само Баутиста ми је у глави!

Међутим, први тенисер света не жели да упада у замку и да размишља о завршници турнира, већ се концентрише једино на непосредну будућност.

Ривал у четвртом колу јесте Роберто Баутиста Агут, 16. тенисер света који је један од ретких Шпанаца који на бетону можда и игра боље него на шљаци.

“Баутиста Агут, о њему једино могу да говорим, идемо корак по корак. Врло је незгодан играч, добио је Ћорића у три сета, мало сам причао са Борном, рекао ми је да је Баутиста одиграо врло чврсто и квалитетно“, каже Ђоковић.

У сва четири досадашња меча Новак је славио, недавно је у Мадриду било 6:2, 6:1, а једини сет Баутиста је узео прошле године на УС опену.

“Он је један од играча који држи континуитет резултата – одиграо сам изванредно у Мадриду с њим, знам како треба да играм, не смем да му дајем много времена да се намешта за ударце, тако да ћу се трудити да будем што агресивнији“.

Нема Надала и Федерера у другој недељи Ролан Гароса после дуго времена и поново се појављују приче о дефинитивном крају ’велике четворке’.

“Можда. Сигурно ће доћи крај. Када? Не знамо. Ми смо освајали највећи број Грен слем титула у последњих десет година и не може заувек тако. Долазе нови момци као што су Тим, Ћорић, Кирјос и остали, виђаћемо их чешће у будућности. Али колико брзо ће они доћи до самог врха... То је процес, морају да буду константни, да играју добро и да буду здрави током целе године“,закључио је Ђоковић.

Новак је требало да игра у понедељак други по реду на стадиону Филип Шатрије, али у Паризу пада киша.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар