RG - Đoković: Nema Nadala i Conge?! Samo Bautista mi je u glavi!

Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga povukli su se sa Rolan Garosa zbog povreda, što je na papiru otvorilo put do finala Novaku Đokoviću.

Tenis 30.05.2016 | 15:00
RG - Đoković: Nema Nadala i Conge?! Samo Bautista mi je u glavi!

Međutim, prvi teniser sveta ne želi da upada u zamku i da razmišlja o završnici turnira, već se koncentriše jedino na neposrednu budućnost.

Rival u četvrtom kolu jeste Roberto Bautista Agut, 16. teniser sveta koji je jedan od retkih Španaca koji na betonu možda i igra bolje nego na šljaci.

“Bautista Agut, o njemu jedino mogu da govorim, idemo korak po korak. Vrlo je nezgodan igrač, dobio je Ćorića u tri seta, malo sam pričao sa Bornom, rekao mi je da je Bautista odigrao vrlo čvrsto i kvalitetno“, kaže Đoković.

U sva četiri dosadašnja meča Novak je slavio, nedavno je u Madridu bilo 6:2, 6:1, a jedini set Bautista je uzeo prošle godine na US openu.

“On je jedan od igrača koji drži kontinuitet rezultata – odigrao sam izvanredno u Madridu s njim, znam kako treba da igram, ne smem da mu dajem mnogo vremena da se namešta za udarce, tako da ću se truditi da budem što agresivniji“.

Nema Nadala i Federera u drugoj nedelji Rolan Garosa posle dugo vremena i ponovo se pojavljuju priče o definitivnom kraju ’velike četvorke’.

“Možda. Sigurno će doći kraj. Kada? Ne znamo. Mi smo osvajali najveći broj Gren slem titula u poslednjih deset godina i ne može zauvek tako. Dolaze novi momci kao što su Tim, Ćorić, Kirjos i ostali, viđaćemo ih češće u budućnosti. Ali koliko brzo će oni doći do samog vrha... To je proces, moraju da budu konstantni, da igraju dobro i da budu zdravi tokom cele godine“,zaključio je Đoković.

Novak je trebalo da igra u ponedeljak drugi po redu na stadionu Filip Šatrije, ali u Parizu pada kiša.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar