Џихадисти продају робиње на Фејсбуку?!

Исламска држава користи Фејсбук за продају сексуалних робиња џихадистима, а цена зависи од "понуде и тражње".

Свијет 30.05.2016 | 14:48
Џихадисти продају робиње на Фејсбуку?!

Фотографије девојчица од 18 година постављене су на ФБ групама ИД милитанта Абу Асада Алманија.

"За сву браћу која размишљају о куповини роба, ова је 8.000 долара", пише Алмани у поруци од 20. маја. Исти човек је наводно објавио и другу слику неколико сати касније, на којој се налази млада, уплакана девојка.

"Други роб, такође око 8.000 долара. Да или не?", написао је он у поруци. Приказујући слике, Алмани је рекао својим ФБ пријатељима да ће се оне "удати и доћи до давлаха (територија ИС коју држе у Ираку и Сирији)."

На профилу је дошло и до жучне расправе јер су неки тражили "разумну цену", други се ругали због изгледа девојчица а неки су га напали и због приказања жене која нема вео.

"Што је тако скупа? Да ли она има неку изузетну вештину?", написао је један од његових пратилаца о жени на другој фотографији. "Не", одговара он. "Понуда и потражња јој даје ту цену."
Слике са његовог профила је избрисао ФБ року од неколико сати.

У августу прошле године, УН је саопштио да је дошао до копије сексуалног ценовника Исламске државе, наводећи да џихадисти могу добити децу узраста од 1 до 9 за око 165 долара, адолесценткиње за 124 долара а жене старије од 40 година за само 41 долар.

"Једна дјевојка може купити и продати пет или шест различитих људи. Понекад су ови борци продају девојке врате својим породицама хиљадама долара откуп", рекао је Заинаб Бангура, специјални представник УН.

(Wасхингтон пост)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РС

30.05.2016 14:00

Може ли на кредит. Још само робиње недостају у апартманима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

30.05.2016 14:16

Американци су скоро до јуце продавали црнце,робове за 50 долара.Сада су демократска,напредна земља.Дзихадисти су изгледа кренули њиховим стопама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

30.05.2016 16:22

Јос мало ће и своје властите гузе продавати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.05.2016 22:10

Ја бих купила једну да опере прозоре код моје старе. Нецемо јој ниста. Кафа и руцак па нек иде. Да ли ИС продаје и у Скандинавији?

ОДГОВОРИТЕ