Džihadisti prodaju robinje na Fejsbuku?!

Islamska država koristi Fejsbuk za prodaju seksualnih robinja džihadistima, a cena zavisi od "ponude i tražnje".

Svijet 30.05.2016 | 14:48
Džihadisti prodaju robinje na Fejsbuku?!

Fotografije devojčica od 18 godina postavljene su na FB grupama ID militanta Abu Asada Almanija.

"Za svu braću koja razmišljaju o kupovini roba, ova je 8.000 dolara", piše Almani u poruci od 20. maja. Isti čovek je navodno objavio i drugu sliku nekoliko sati kasnije, na kojoj se nalazi mlada, uplakana devojka.

"Drugi rob, takođe oko 8.000 dolara. Da ili ne?", napisao je on u poruci. Prikazujući slike, Almani je rekao svojim FB prijateljima da će se one "udati i doći do davlaha (teritorija IS koju drže u Iraku i Siriji)."

Na profilu je došlo i do žučne rasprave jer su neki tražili "razumnu cenu", drugi se rugali zbog izgleda devojčica a neki su ga napali i zbog prikazanja žene koja nema veo.

"Što je tako skupa? Da li ona ima neku izuzetnu veštinu?", napisao je jedan od njegovih pratilaca o ženi na drugoj fotografiji. "Ne", odgovara on. "Ponuda i potražnja joj daje tu cenu."
Slike sa njegovog profila je izbrisao FB roku od nekoliko sati.

U avgustu prošle godine, UN je saopštio da je došao do kopije seksualnog cenovnika Islamske države, navodeći da džihadisti mogu dobiti decu uzrasta od 1 do 9 za oko 165 dolara, adolescentkinje za 124 dolara a žene starije od 40 godina za samo 41 dolar.

"Jedna djevojka može kupiti i prodati pet ili šest različitih ljudi. Ponekad su ovi borci prodaju devojke vrate svojim porodicama hiljadama dolara otkup", rekao je Zainab Bangura, specijalni predstavnik UN.

(Washington post)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RS

30.05.2016 14:00

Može li na kredit. Još samo robinje nedostaju u apartmanima .

ODGOVORITE
Name

zumba

30.05.2016 14:16

Amerikanci su skoro do juce prodavali crnce,robove za 50 dolara.Sada su demokratska,napredna zemlja.Dzihadisti su izgleda krenuli njihovim stopama.

ODGOVORITE
Name

Crni

30.05.2016 16:22

Jos malo će i svoje vlastite guze prodavati

ODGOVORITE
Name

Iskreno

30.05.2016 22:10

Ja bih kupila jednu da opere prozore kod moje stare. Necemo joj nista. Kafa i rucak pa nek ide. Da li IS prodaje i u Skandinaviji?

ODGOVORITE