РГ - Херој 8. дана: Посљедњи француски мускетар!

Француска много улаже у тенис и има много одличних играча, али нема ниједног врхунског.

Тенис 30.05.2016 | 08:20
РГ - Херој 8. дана: Посљедњи француски мускетар!

То је требало да буде Ришар Гаске, момак невероватног талента који није никада испунио свој потенцијал.

Ипак, Гаске је у недељу на терену Филип Шатрије показао сав репертоар којим располаже и пласирао се први пут у каријери у четвртфинале Ролан Гароса.

То је урадио избацивши једног од најбољих играча сезоне Кеија Нишикорија – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

„Ово је посебан дан за мене јер сам пет пута овде губио осмину финала. Веома су били тешки проази, посебно против Вавринке пре неколико година када сам имао 2-0 у сетовима. Ово је био за мене сјајн меч. Добио сам шестог на свету на централном терену, то је сјајно“, рекао је Гаске.

Посебно је импресиван начин на који је Гаске стигао до победе. Био је прилично убедљив, а уз то је играо предиван тенис.

Његов једноручни бекхенд није константан као на пример Вавринкин, али када га служи, онда тешко да постоји лепши ударац у свету тениса.

Управо је то био случај у недељу. Гаске је бекхендом погађао углове, линије и излуђивао је Јапанца. Уз то је играо веома паметно и агресивно, па Нишикори на крају није имао ни шансу.

Сада га чека велики изазов, пре свега како ће издржати темпо Ендија Марија у четвртфиналу.

„Он је међу највећим борцима на туру. Сјајно се бори. Он уз Ђоковића има најбољу физичку припрему. Има самопоуздање. Целе године игра добро, освојио је Рим. Знам шта морам да урадим. Морам да одиграм нападачки јер ћу у супротном тешко до победе. Он је фаворит, али ја немам шта да изгубим.“

Гаске је последњи француски мускетар у мушком синглу ове године, а својој париској бајци би у уторак могао да дода још једну страницу...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар