RG - Heroj 8. dana: Posljednji francuski musketar!

Francuska mnogo ulaže u tenis i ima mnogo odličnih igrača, ali nema nijednog vrhunskog.

Tenis 30.05.2016 | 08:20
RG - Heroj 8. dana: Posljednji francuski musketar!

To je trebalo da bude Rišar Gaske, momak neverovatnog talenta koji nije nikada ispunio svoj potencijal.

Ipak, Gaske je u nedelju na terenu Filip Šatrije pokazao sav repertoar kojim raspolaže i plasirao se prvi put u karijeri u četvrtfinale Rolan Garosa.

To je uradio izbacivši jednog od najboljih igrača sezone Keija Nišikorija – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

„Ovo je poseban dan za mene jer sam pet puta ovde gubio osminu finala. Veoma su bili teški proazi, posebno protiv Vavrinke pre nekoliko godina kada sam imao 2-0 u setovima. Ovo je bio za mene sjajn meč. Dobio sam šestog na svetu na centralnom terenu, to je sjajno“, rekao je Gaske.

Posebno je impresivan način na koji je Gaske stigao do pobede. Bio je prilično ubedljiv, a uz to je igrao predivan tenis.

Njegov jednoručni bekhend nije konstantan kao na primer Vavrinkin, ali kada ga služi, onda teško da postoji lepši udarac u svetu tenisa.

Upravo je to bio slučaj u nedelju. Gaske je bekhendom pogađao uglove, linije i izluđivao je Japanca. Uz to je igrao veoma pametno i agresivno, pa Nišikori na kraju nije imao ni šansu.

Sada ga čeka veliki izazov, pre svega kako će izdržati tempo Endija Marija u četvrtfinalu.

„On je među najvećim borcima na turu. Sjajno se bori. On uz Đokovića ima najbolju fizičku pripremu. Ima samopouzdanje. Cele godine igra dobro, osvojio je Rim. Znam šta moram da uradim. Moram da odigram napadački jer ću u suprotnom teško do pobede. On je favorit, ali ja nemam šta da izgubim.“

Gaske je poslednji francuski musketar u muškom singlu ove godine, a svojoj pariskoj bajci bi u utorak mogao da doda još jednu stranicu...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar