КЛС: Мега без рјешења за шампиона, Звезда у финалу!

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Суперлиге Србије пошто су у полуфиналу савладали Мега Лекс са 2-0.

Кошарка 29.05.2016 | 22:20
КЛС: Мега без рјешења за шампиона, Звезда у финалу!

Екипа Дејана Радоњића је у другој утакмици полуфинала у Сремској Митровици била боља од тима Дејана Милојевића резултатом 74:64.

Још једном се потврдило да екипа Меге нема решење за шампиона Србије и региона пошто је ово била 16. узастопна победа црвено-белих против финалисте АБА лиге.

Дуел у Митровици био је много неизвеснији него онај из Пионира, али је Звезда поново када је било најпотребније одиграла најбоље и имаће прилику да одбрани титулу у финалу.

Сјајан меч одиграо је капитен Лука Митровић са 20 поена и 6 скокова, а поново је најбољи био Стефан Јовић са 18 поена, 4 скока и 9 асистенција. На другој страни, Никола Јанковић је имао 23 поена и 4 скока, а Ивановић је додао 16 поена и 3 украдене лопте.

У великом финалу које се игра на три добијене утакмице Звезда ће играти против победника серије Партизан – ФМП у којој црно-бели воде са 1-0.

Ток меча:

Звезда је концентрисано почела дуел и од старта је преузела конце у своје руке. Кинзи, Митровић и Јовић су донели стартну предност, а када је Митровић у 6. минуту погодио за 13:6 Милојевић је затражио тајм-аут.

Мега је преко Загорца покушала да се врати, али Звезда је играла веома добро у одбрани. Упрао због тога црвено-бели су задржали предност до краја прве деонице иако ни они нису блистали у нападу – 14:13.

У првом нападу у другој деоници Мега је први пут повела поенима Јанковића и ту том периоду екипа Дејана Милојевића успела је да наметне свој стил игре.

Уз Јанковића се разиграо и Ивановић који је убацио брзих 8 поена и Мега је у 15. минуту водила са 27:21. Уследио је брзо одговор Звезде. Јовић је још једном покренуо шампиона који је серијом 8-0 на кратко вратио вођство – 29:27.

Уследила је нова серија Меге која је убацила седам везаних поена и натерала Дејана Радоњића на тајм-аут – 34:29.

Звезда је велику предност правила у скоку у нападу, али није то на најбољи начин користила. До краја првог полувремена црвено-бели су се вратили, али је Мега после 20 минута имала поен предности – 38:37.

И трећа четвртина је била изједначена са честим променама вођства. Ниједна екипа није успевала да стекне озбиљнију предност, а у 26. минуту велики проблем за Звезду је био четврти фаул Стефана Јовића.

Мега је то искористила и серијом 5-0 дошла је до +3 (55:52), али је Лазић тројком вратио Звезду, а резултатом 55:55 је и завршен трећи период.

Почетком последње деонице тренер Мега Лекса Дејан Милојевић добио је две техничке грешке у кратком временском периоду, па је морао да напусти халу.

Звезда је дошла до +5 (60:55), али уследила је тројка Николића уз фаул и Мега се вратила на седам минута до краја – 60:59. Гудурић је везаним закуцавањима вратио свом тиму +5, а онда је поентирао и Митровић са 66:59.

Уследила је и тројка Бранка Лазића за 69:60, па је Звезда четири минута пре краја била близу финала. До краја меча Мега није успела да се врати у меч, па је Звезда релативно рутински привела меч крају и обезбедила ново финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар