KLS: Mega bez rješenja za šampiona, Zvezda u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige Srbije pošto su u polufinalu savladali Mega Leks sa 2-0.

Košarka 29.05.2016 | 22:20
KLS: Mega bez rješenja za šampiona, Zvezda u finalu!

Ekipa Dejana Radonjića je u drugoj utakmici polufinala u Sremskoj Mitrovici bila bolja od tima Dejana Milojevića rezultatom 74:64.

Još jednom se potvrdilo da ekipa Mege nema rešenje za šampiona Srbije i regiona pošto je ovo bila 16. uzastopna pobeda crveno-belih protiv finaliste ABA lige.

Duel u Mitrovici bio je mnogo neizvesniji nego onaj iz Pionira, ali je Zvezda ponovo kada je bilo najpotrebnije odigrala najbolje i imaće priliku da odbrani titulu u finalu.

Sjajan meč odigrao je kapiten Luka Mitrović sa 20 poena i 6 skokova, a ponovo je najbolji bio Stefan Jović sa 18 poena, 4 skoka i 9 asistencija. Na drugoj strani, Nikola Janković je imao 23 poena i 4 skoka, a Ivanović je dodao 16 poena i 3 ukradene lopte.

U velikom finalu koje se igra na tri dobijene utakmice Zvezda će igrati protiv pobednika serije Partizan – FMP u kojoj crno-beli vode sa 1-0.

Tok meča:

Zvezda je koncentrisano počela duel i od starta je preuzela konce u svoje ruke. Kinzi, Mitrović i Jović su doneli startnu prednost, a kada je Mitrović u 6. minutu pogodio za 13:6 Milojević je zatražio tajm-aut.

Mega je preko Zagorca pokušala da se vrati, ali Zvezda je igrala veoma dobro u odbrani. Uprao zbog toga crveno-beli su zadržali prednost do kraja prve deonice iako ni oni nisu blistali u napadu – 14:13.

U prvom napadu u drugoj deonici Mega je prvi put povela poenima Jankovića i tu tom periodu ekipa Dejana Milojevića uspela je da nametne svoj stil igre.

Uz Jankovića se razigrao i Ivanović koji je ubacio brzih 8 poena i Mega je u 15. minutu vodila sa 27:21. Usledio je brzo odgovor Zvezde. Jović je još jednom pokrenuo šampiona koji je serijom 8-0 na kratko vratio vođstvo – 29:27.

Usledila je nova serija Mege koja je ubacila sedam vezanih poena i naterala Dejana Radonjića na tajm-aut – 34:29.

Zvezda je veliku prednost pravila u skoku u napadu, ali nije to na najbolji način koristila. Do kraja prvog poluvremena crveno-beli su se vratili, ali je Mega posle 20 minuta imala poen prednosti – 38:37.

I treća četvrtina je bila izjednačena sa čestim promenama vođstva. Nijedna ekipa nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost, a u 26. minutu veliki problem za Zvezdu je bio četvrti faul Stefana Jovića.

Mega je to iskoristila i serijom 5-0 došla je do +3 (55:52), ali je Lazić trojkom vratio Zvezdu, a rezultatom 55:55 je i završen treći period.

Početkom poslednje deonice trener Mega Leksa Dejan Milojević dobio je dve tehničke greške u kratkom vremenskom periodu, pa je morao da napusti halu.

Zvezda je došla do +5 (60:55), ali usledila je trojka Nikolića uz faul i Mega se vratila na sedam minuta do kraja – 60:59. Gudurić je vezanim zakucavanjima vratio svom timu +5, a onda je poentirao i Mitrović sa 66:59.

Usledila je i trojka Branka Lazića za 69:60, pa je Zvezda četiri minuta pre kraja bila blizu finala. Do kraja meča Mega nije uspela da se vrati u meč, pa je Zvezda relativno rutinski privela meč kraju i obezbedila novo finale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar