РГ - преглед 9. дана: Мари лако са Изнером, испаде Нишикори од сјајног Гаскеа...!

Енди Мари игра све боље у Паризу, а у недељу је остварио пласман у четвртфинале на Ролан Гаросу. Ришар Гаске је у каријери играо пет пута осмину финала Ролан Гароса, али до данас никада није прошао у четвртфинале. Американка Шелби Роџерс и Шпањолка Гарбиње Мугуруса пласирале су се у четвртфинале Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2016 | 21:40
РГ - преглед 9. дана: Мари лако са Изнером, испаде Нишикори од сјајног Гаскеа...!

Шкотски тенисер победио је Џона Изнера са 3:0, по сетовима 7:6(9), 6:4, 6:3.

Високи Американац је своје прилике пропустио у првом сету, а имао их је неколико. У четвртом и шестом гему имао је по једну брејк шансу, а најбољу прилику имао је у тај-брејку.

Вратио се од 2:5 и добио четири везана поена, али није искористио сет лопту на свој сервис. Потом је на 7:6 и 9:8 имао још две сет лопте, али Мари је остао миран и добио је први сет са 11:9 у 13. гему.

После тога је интензитет Изнерове игре пао, па је Шкот реалтивно рутински стигао до победе. У другом сету је брејк направио у 10. гему и тако повео са 2-0, а у трећем је такође уз један брејк стигао до тријумфа.

Његов ривал у борби за полуфинале биће Ришар Гаске, који је избацио Јапанца, Кеија Нишикорија.

Ришар Гаске је у каријери играо пет пута осмину финала Ролан Гароса, али до данас никада није прошао у четвртфинале.

Француски тенисер подсетио је све љубитеље тениса колики таленат поседује и избацио је једног од фаворита у Паризу Кеија Нишикорија у четири сета – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

У првом сету је виђено чак пет брејкова. Гаске је два пута испуштао предност, али је ипак у деветом гему направио и трећи брејк и потом дошао до 1-0 (6:4).

Играо је Француз сјајно, његов фантастични једноручни бекхенд је правио много проблема Нишикорију, па је у другом сету миљеник домаче публике био још убедљивији.

Већ у првом гему је одузео сервис Јапанцу, а онда је у петом гему дошао до дуплог брејка и мирно је привео сет крају – 6:2.

Уследио је одговор петог носиоца. И у трећем сету је вођена велика борба, а Нишикори је у десетом гему направио брејк који му је донео и сет – 6:4.

Није то поколебало Гаскеа који је наставио са агресивном игром. Одузео је ривалу сервис већ у првом гему и слично као и у другом сету у петом гему је направио нови брејк и тако практично решио меч – 6:2.

Гаске ће за своје прво полуфинале у Паризу и укупно четврто Грен слем полуфинале у каријери играти против Ендија Марија.

Американка Шелби Роџерс и Шпањолка Гарбиње Мугуруса пласирале су се у четвртфинале Ролан Гароса.

Роџерсова је до највећег успеха у каријери стигла победом над 25. носитељком Ирином Бегу са 6:3, 6:4.

С друге стране, Муругуса је идентичним резултатом савладала шампионку из 2009. Светлану Кузњецову.

Шпањолка је агресивном игром уз 37 винера кажњавала слабији сервис Рускиње.

С друге стране, Американка је пре свега грешила знатно мање од ривалке која је освојила тек 26% на други сервис.

Биће ово први међусобни дуел 23-годишње Роџерс (108. на WТА) и годину дана млађе Мугурусе (4).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар