RG - pregled 9. dana: Mari lako sa Iznerom, ispade Nišikori od sjajnog Gaskea...!

Endi Mari igra sve bolje u Parizu, a u nedelju je ostvario plasman u četvrtfinale na Rolan Garosu. Rišar Gaske je u karijeri igrao pet puta osminu finala Rolan Garosa, ali do danas nikada nije prošao u četvrtfinale. Amerikanka Šelbi Rodžers i Španjolka Garbinje Mugurusa plasirale su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2016 | 21:40
RG - pregled 9. dana: Mari lako sa Iznerom, ispade Nišikori od sjajnog Gaskea...!

Škotski teniser pobedio je Džona Iznera sa 3:0, po setovima 7:6(9), 6:4, 6:3.

Visoki Amerikanac je svoje prilike propustio u prvom setu, a imao ih je nekoliko. U četvrtom i šestom gemu imao je po jednu brejk šansu, a najbolju priliku imao je u taj-brejku.

Vratio se od 2:5 i dobio četiri vezana poena, ali nije iskoristio set loptu na svoj servis. Potom je na 7:6 i 9:8 imao još dve set lopte, ali Mari je ostao miran i dobio je prvi set sa 11:9 u 13. gemu.

Posle toga je intenzitet Iznerove igre pao, pa je Škot realtivno rutinski stigao do pobede. U drugom setu je brejk napravio u 10. gemu i tako poveo sa 2-0, a u trećem je takođe uz jedan brejk stigao do trijumfa.

Njegov rival u borbi za polufinale biće Rišar Gaske, koji je izbacio Japanca, Keija Nišikorija.

Rišar Gaske je u karijeri igrao pet puta osminu finala Rolan Garosa, ali do danas nikada nije prošao u četvrtfinale.

Francuski teniser podsetio je sve ljubitelje tenisa koliki talenat poseduje i izbacio je jednog od favorita u Parizu Keija Nišikorija u četiri seta – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

U prvom setu je viđeno čak pet brejkova. Gaske je dva puta ispuštao prednost, ali je ipak u devetom gemu napravio i treći brejk i potom došao do 1-0 (6:4).

Igrao je Francuz sjajno, njegov fantastični jednoručni bekhend je pravio mnogo problema Nišikoriju, pa je u drugom setu miljenik domače publike bio još ubedljiviji.

Već u prvom gemu je oduzeo servis Japancu, a onda je u petom gemu došao do duplog brejka i mirno je priveo set kraju – 6:2.

Usledio je odgovor petog nosioca. I u trećem setu je vođena velika borba, a Nišikori je u desetom gemu napravio brejk koji mu je doneo i set – 6:4.

Nije to pokolebalo Gaskea koji je nastavio sa agresivnom igrom. Oduzeo je rivalu servis već u prvom gemu i slično kao i u drugom setu u petom gemu je napravio novi brejk i tako praktično rešio meč – 6:2.

Gaske će za svoje prvo polufinale u Parizu i ukupno četvrto Gren slem polufinale u karijeri igrati protiv Endija Marija.

Amerikanka Šelbi Rodžers i Španjolka Garbinje Mugurusa plasirale su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Rodžersova je do najvećeg uspeha u karijeri stigla pobedom nad 25. nositeljkom Irinom Begu sa 6:3, 6:4.

S druge strane, Murugusa je identičnim rezultatom savladala šampionku iz 2009. Svetlanu Kuznjecovu.

Španjolka je agresivnom igrom uz 37 vinera kažnjavala slabiji servis Ruskinje.

S druge strane, Amerikanka je pre svega grešila znatno manje od rivalke koja je osvojila tek 26% na drugi servis.

Biće ovo prvi međusobni duel 23-godišnje Rodžers (108. na WTA) i godinu dana mlađe Muguruse (4).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar