РГ - Вавринка сломио Троицког у четири сета!

Виктор Троицки није успео да оствари највећи успех у каријери, Станислас Вавринка зауставио га је у осмини финала Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2016 | 17:40
РГ - Вавринка сломио Троицког у четири сета!

Швајцарац је после велике трочасовне борбе славио са 3-1, по сетовима 7:6(5), 6:7(7), 6:3, 6:2.

Бранилац титуле у Паризу ће у четвртфиналу играти са Албертом Рамос-Вињоласом, који је елиминисао Милоша Раонића.

Први сет био је потпуно изједначен, обојица играча су врло добро сервирала, Вавринка до средине сета скоро перфектно, па су прве брејк шансе виђене тек у 12. гему, али Троицки спасава све три. Уследио је тај-брејк у којем Швајцарац брзо стиже до 6:2, Србин се враћа на поен заостатка, али не успева да преокрене.

Већ у другом сету је виђена потпуно друга слика, обојици слабије опада проценат успешно убачених сервиса, посебно Вавринки, па крећу и брејкови. Први прави Швајцарац, али Троицки одмах узвраћа са два у низу за преокрет, али не успева да задржи вођство.

Агресивни ривал је имао скоро три пута већи број винера па је вратио егал, али је много више и грешио што доводи до новог тај-брејка. Овај пут Троицки преузима контролу и уз грешке противника стиже до 5:2, Вавринка успева да изједначи, али опет прави грешку коју Србин овај пут користи и долази до изједначења.

У трећем сету је Троицки задржао свој ниво игре, поправио је други сервис, ретко је грешио, али није успевао да угрози сервис ривала. С друге стране, осим што је осетно поправио сервис, Вавринка је био много агресивнији у нападу, више је грешио али и освајао винере, те искористио једину шансу за брејк којом је добио још један сет.

То је сломило Србина који већ на старту четвртог сета губи сервис, не успева да узврати ривалу који прави и други брејк за 4:1, потом спасава три брејк лопте и приводи меч крају.

Швајцарац је пети пут добио Троицког, у њиховом шестом међусобном мечу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар