RG - Vavrinka slomio Troickog u četiri seta!

Viktor Troicki nije uspeo da ostvari najveći uspeh u karijeri, Stanislas Vavrinka zaustavio ga je u osmini finala Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2016 | 17:40
RG - Vavrinka slomio Troickog u četiri seta!

Švajcarac je posle velike tročasovne borbe slavio sa 3-1, po setovima 7:6(5), 6:7(7), 6:3, 6:2.

Branilac titule u Parizu će u četvrtfinalu igrati sa Albertom Ramos-Vinjolasom, koji je eliminisao Miloša Raonića.

Prvi set bio je potpuno izjednačen, obojica igrača su vrlo dobro servirala, Vavrinka do sredine seta skoro perfektno, pa su prve brejk šanse viđene tek u 12. gemu, ali Troicki spasava sve tri. Usledio je taj-brejk u kojem Švajcarac brzo stiže do 6:2, Srbin se vraća na poen zaostatka, ali ne uspeva da preokrene.

Već u drugom setu je viđena potpuno druga slika, obojici slabije opada procenat uspešno ubačenih servisa, posebno Vavrinki, pa kreću i brejkovi. Prvi pravi Švajcarac, ali Troicki odmah uzvraća sa dva u nizu za preokret, ali ne uspeva da zadrži vođstvo.

Agresivni rival je imao skoro tri puta veći broj vinera pa je vratio egal, ali je mnogo više i grešio što dovodi do novog taj-brejka. Ovaj put Troicki preuzima kontrolu i uz greške protivnika stiže do 5:2, Vavrinka uspeva da izjednači, ali opet pravi grešku koju Srbin ovaj put koristi i dolazi do izjednačenja.

U trećem setu je Troicki zadržao svoj nivo igre, popravio je drugi servis, retko je grešio, ali nije uspevao da ugrozi servis rivala. S druge strane, osim što je osetno popravio servis, Vavrinka je bio mnogo agresivniji u napadu, više je grešio ali i osvajao vinere, te iskoristio jedinu šansu za brejk kojom je dobio još jedan set.

To je slomilo Srbina koji već na startu četvrtog seta gubi servis, ne uspeva da uzvrati rivalu koji pravi i drugi brejk za 4:1, potom spasava tri brejk lopte i privodi meč kraju.

Švajcarac je peti put dobio Troickog, u njihovom šestom međusobnom meču.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar