Ловерњ: Гробари никад нису изневјерили! Партизан гради нови тим...

"Верујем да Партизан може да се бори за титулу у завршници сезоне", поручио је први страни капитен у историји црно-белих.

Кошарка 30.05.2016 | 12:20
Ловерњ: Гробари никад нису изневјерили! Партизан гради нови тим...

Омиљено лице међу навијачима Партизана, први странац капитен у историји кошаркашког клуба из Хумске. Кад год се Жофри Ловерњ појави у хали Пионир публика пада у делиријум, а Француз се осећа као да се вратио кући.

Тако је било и у суботу увече када је заједно са земљаком Леом Вестерманом крочио под сводове београдског храма кошарке како би испратио Партизанов дуел са ФМП-ом у полуфиналу плеј-офа, који су црно-бели добили убедљиво, мада им је требало времена да уђу у прави ритам.

"Веома сам срећан што сам опет у Београду. Лео је био и прошле године у плеј-офу. Драго ми је да смо сада обојица ту у Пиониру. Пратим Партизан и ове сезоне. Јасно је свима да је екипа у процесу изградње, односно обнове. Делује ми све боље и боље", рекао је Ловерњза МОЗЗАРТ Спорт.

Свестан је кошаркаш НБА лигаша Денвера да је ова сезона била веома турбулентна за Партизан и да је због тога било веома важно да се црно-бели стабилизују.

"Гледао сам мечеве колико сам могао. Знам да је екипа лоше почела ову сезону. Ипак, добро је што је после неког времена стигло пар нових играча који су се показали као појачања. Мислим да ће у самој завршници плеј-офа екипа изгледати добро, а следеће сезоне и још боље", истакао је он.

О исходу полуфиналне серије са ФМП-ом из Железника са којим је и сам у црно-белом дресу играо веома интересантне и тензијом набијене дуеле, Француз нема никакву дилему.

"Добро је што је Партизан повео, има још да се игра у серији, али верујем да ће црно-бели стићи до финала без великих проблема. А тамо је за очекивати да, као и сваке године у борби за трофеј играју са Црвеном звездом. Верујем да Партизан може да се бори за титулу", казао је француски кошаркаш.

Није Ловерњ пропустио ни прилику да примети како је Партизан упркос слабијим резултатима у сезони на измаку увек имао снажну подршку са трибина.

"Стварно је сјајно што су навијачи ту, и даље уз клуб, без обзира на све. Мада, то сам и очекивао од Гробара. Никада нису изневерили. Па ни против ФМП-а, дошли су великом броју у Пионир. Верујем да ће хала бити још пунија када дође време за финалну серију плеј-офа", навео је он.

Када је у питању његов учинак ове сезоне у дресу Денвера, Ловерњ каже да у принципу може да буде задовољан иако се Нагетси нису пласирали у плеј-оф.

"Прилично сам задовољан оним што сам успео да урадим у сезони која је за нама. Са друге стране, знам да могу и морам још боље у будућности. И следеће сезоне требало би да будем у Денверу, али у НБА се никад не зна. Увек могу да вас трејдују негде", рекао је Француз и похвалио саиграча Николу Јокића који је имао одличну дебитантску сезону у НБА лиги.

Када се Ловерњом разговарате о кошарци немогуће је да једна од тема не буде ДушкоВујошевић. Француз увек бираним речима говори о човеку који га је довео у Партизан и помогао му да стаса у једног од најкориснијих европских крилних центара. Ловерњ сматра да Вујошевић добро ради у Лиможу, иако је познати француски клуб ове сезоне остао без трофеја.

"Не мислим да је Дуле био неуспешан у Лиможу до сада. Једноставно, стигао је у клуб усред сезоне. Сада ће током лета сигурно неколико играча напустити Лимож. Дуле ће да почне да прави нешто ново и верујем да ће бити боље него ове сезоне", објаснио је Ловерњ.

Сезона за њега није готова, пошто би требало са репрезентацијом Француске да "нападне" олимпијску визу за Игре у Рио де Жанеиру.

"Селекција се окупља за десетак дана, морамо добро да се спремимо за оно што нас чека у квалификацијама. Видећемо како ће све то изгледати. Свакако је наш први и основни циљ да одемо у Рио. У сличној смо ситуацији као репрезентација Србије, с тим што ми нисмо домаћини квалификационог турнира", закључио је Ловерњ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар