Lovernj: Grobari nikad nisu iznevjerili! Partizan gradi novi tim...

"Verujem da Partizan može da se bori za titulu u završnici sezone", poručio je prvi strani kapiten u istoriji crno-belih.

Košarka 30.05.2016 | 12:20
Lovernj: Grobari nikad nisu iznevjerili! Partizan gradi novi tim...

Omiljeno lice među navijačima Partizana, prvi stranac kapiten u istoriji košarkaškog kluba iz Humske. Kad god se Žofri Lovernj pojavi u hali Pionir publika pada u delirijum, a Francuz se oseća kao da se vratio kući.

Tako je bilo i u subotu uveče kada je zajedno sa zemljakom Leom Vestermanom kročio pod svodove beogradskog hrama košarke kako bi ispratio Partizanov duel sa FMP-om u polufinalu plej-ofa, koji su crno-beli dobili ubedljivo, mada im je trebalo vremena da uđu u pravi ritam.

"Veoma sam srećan što sam opet u Beogradu. Leo je bio i prošle godine u plej-ofu. Drago mi je da smo sada obojica tu u Pioniru. Pratim Partizan i ove sezone. Jasno je svima da je ekipa u procesu izgradnje, odnosno obnove. Deluje mi sve bolje i bolje", rekao je Lovernjza MOZZART Sport.

Svestan je košarkaš NBA ligaša Denvera da je ova sezona bila veoma turbulentna za Partizan i da je zbog toga bilo veoma važno da se crno-beli stabilizuju.

"Gledao sam mečeve koliko sam mogao. Znam da je ekipa loše počela ovu sezonu. Ipak, dobro je što je posle nekog vremena stiglo par novih igrača koji su se pokazali kao pojačanja. Mislim da će u samoj završnici plej-ofa ekipa izgledati dobro, a sledeće sezone i još bolje", istakao je on.

O ishodu polufinalne serije sa FMP-om iz Železnika sa kojim je i sam u crno-belom dresu igrao veoma interesantne i tenzijom nabijene duele, Francuz nema nikakvu dilemu.

"Dobro je što je Partizan poveo, ima još da se igra u seriji, ali verujem da će crno-beli stići do finala bez velikih problema. A tamo je za očekivati da, kao i svake godine u borbi za trofej igraju sa Crvenom zvezdom. Verujem da Partizan može da se bori za titulu", kazao je francuski košarkaš.

Nije Lovernj propustio ni priliku da primeti kako je Partizan uprkos slabijim rezultatima u sezoni na izmaku uvek imao snažnu podršku sa tribina.

"Stvarno je sjajno što su navijači tu, i dalje uz klub, bez obzira na sve. Mada, to sam i očekivao od Grobara. Nikada nisu izneverili. Pa ni protiv FMP-a, došli su velikom broju u Pionir. Verujem da će hala biti još punija kada dođe vreme za finalnu seriju plej-ofa", naveo je on.

Kada je u pitanju njegov učinak ove sezone u dresu Denvera, Lovernj kaže da u principu može da bude zadovoljan iako se Nagetsi nisu plasirali u plej-of.

"Prilično sam zadovoljan onim što sam uspeo da uradim u sezoni koja je za nama. Sa druge strane, znam da mogu i moram još bolje u budućnosti. I sledeće sezone trebalo bi da budem u Denveru, ali u NBA se nikad ne zna. Uvek mogu da vas trejduju negde", rekao je Francuz i pohvalio saigrača Nikolu Jokića koji je imao odličnu debitantsku sezonu u NBA ligi.

Kada se Lovernjom razgovarate o košarci nemoguće je da jedna od tema ne bude DuškoVujošević. Francuz uvek biranim rečima govori o čoveku koji ga je doveo u Partizan i pomogao mu da stasa u jednog od najkorisnijih evropskih krilnih centara. Lovernj smatra da Vujošević dobro radi u Limožu, iako je poznati francuski klub ove sezone ostao bez trofeja.

"Ne mislim da je Dule bio neuspešan u Limožu do sada. Jednostavno, stigao je u klub usred sezone. Sada će tokom leta sigurno nekoliko igrača napustiti Limož. Dule će da počne da pravi nešto novo i verujem da će biti bolje nego ove sezone", objasnio je Lovernj.

Sezona za njega nije gotova, pošto bi trebalo sa reprezentacijom Francuske da "napadne" olimpijsku vizu za Igre u Rio de Žaneiru.

"Selekcija se okuplja za desetak dana, moramo dobro da se spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama. Videćemo kako će sve to izgledati. Svakako je naš prvi i osnovni cilj da odemo u Rio. U sličnoj smo situaciji kao reprezentacija Srbije, s tim što mi nismo domaćini kvalifikacionog turnira", zaključio je Lovernj.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar