Мото ГП - Роси: Муђело је тежак ударац за моју каријеру!

„Ово је велики ударац за моје шампионске амбиције зато што мислим да смо ове године бржи и конкурентнији, а опет нам не иде“, јада се Доктор због одустајања на престижној стази Муђело.

Остали спортови 03.06.2016 | 17:45
Мото ГП - Роси: Муђело је тежак ударац за моју каријеру!

Шта се дешава са Доктором? Он је ове сезоне подбацио, односно није завршио чак две трке. Та цифра је за њега међутим небитна, али је битно то што данас има већи морални проблем са одустајањем на Муђелу него што га тишти чињеница да је на две трке остао без пласмана. Муђело је ипак италијански понос, па Доктор сматра да му је одустајање пред домаћом публиком највећи могући губитак у сезони у којој жели да се освети Марку Маркезу и Хорхеу Лоренцу за контроверзни расплет предходне Мото ГП сезоне.

„Ово је велики ударац за моје шампионске амбиције зато што мислим да смо ове године бржи и конкурентнији, а опет нам не иде. Грешили су и Лоренцо и Маркез, али ово није само такмичарска ствар. Овде сам имао проблем који нема везе ни са конкурентима, али ни са мојом вожњом“, речи су Валентина Росија које објашњавају колико је славни италијански мотоциклиста потиштен због квара који га је коштао најдражег домаћег подијума.

Ипак за Росија није све изгубљено. Он сада има велики заостатак од 37 бодова у односу на водећег Хорха Лоренца, али то не значи да Доктор нема времена да се „искупи“ и стигне најљућег ривала који ове сезоне бар што се тиче Италијана не би смео да напусти Јамахин бокс са трофејом у рукама. Међутим Доктор овог пута не криви Шпанца! Он сматра да му је мотоцикл крив за тренутно заиста незгодан положај у генералном пласману.

Са друге стране Хорхе Лоренцо може да буде задовољан приличном предношћу коју му је донео чист сплет по њега срећних околности. Да подсетимо Шпанац је у дану трке имао исти, или бар сличан проблем са мотоциклом као и Роси, али је Јамаха то успела да реши непосредно пред трку. Лоренцо је тако на мишиће, или боље речено на стотинке извојевао битку са Марком Маркезом коме ни врхунски затворена последња кривина на стази у Муђелу није помогла да неочекивано триумфује у трци.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар