Moto GP - Rosi: Muđelo je težak udarac za moju karijeru!

„Ovo je veliki udarac za moje šampionske ambicije zato što mislim da smo ove godine brži i konkurentniji, a opet nam ne ide“, jada se Doktor zbog odustajanja na prestižnoj stazi Muđelo.

Ostali sportovi 03.06.2016 | 17:45
Moto GP - Rosi: Muđelo je težak udarac za moju karijeru!

Šta se dešava sa Doktorom? On je ove sezone podbacio, odnosno nije završio čak dve trke. Ta cifra je za njega međutim nebitna, ali je bitno to što danas ima veći moralni problem sa odustajanjem na Muđelu nego što ga tišti činjenica da je na dve trke ostao bez plasmana. Muđelo je ipak italijanski ponos, pa Doktor smatra da mu je odustajanje pred domaćom publikom najveći mogući gubitak u sezoni u kojoj želi da se osveti Marku Markezu i Horheu Lorencu za kontroverzni rasplet predhodne Moto GP sezone.

„Ovo je veliki udarac za moje šampionske ambicije zato što mislim da smo ove godine brži i konkurentniji, a opet nam ne ide. Grešili su i Lorenco i Markez, ali ovo nije samo takmičarska stvar. Ovde sam imao problem koji nema veze ni sa konkurentima, ali ni sa mojom vožnjom“, reči su Valentina Rosija koje objašnjavaju koliko je slavni italijanski motociklista potišten zbog kvara koji ga je koštao najdražeg domaćeg podijuma.

Ipak za Rosija nije sve izgubljeno. On sada ima veliki zaostatak od 37 bodova u odnosu na vodećeg Horha Lorenca, ali to ne znači da Doktor nema vremena da se „iskupi“ i stigne najljućeg rivala koji ove sezone bar što se tiče Italijana ne bi smeo da napusti Jamahin boks sa trofejom u rukama. Međutim Doktor ovog puta ne krivi Španca! On smatra da mu je motocikl kriv za trenutno zaista nezgodan položaj u generalnom plasmanu.

Sa druge strane Horhe Lorenco može da bude zadovoljan priličnom prednošću koju mu je doneo čist splet po njega srećnih okolnosti. Da podsetimo Španac je u danu trke imao isti, ili bar sličan problem sa motociklom kao i Rosi, ali je Jamaha to uspela da reši neposredno pred trku. Lorenco je tako na mišiće, ili bolje rečeno na stotinke izvojevao bitku sa Markom Markezom kome ni vrhunski zatvorena poslednja krivina na stazi u Muđelu nije pomogla da neočekivano triumfuje u trci.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar