Друга хуманитарна џипијада у Српцу

Ронилачки и ОФФ Роад Клуб „Жабац“ из Српца данас су у овој општини успјешно организовали Другу хуманитарну џипијаду „Србац 2016“, на којој је учествовало више од педесет и пет власника снажних „четвороточкаша“, заљубљеника у овај популарни екстремни спорт.

Република Српска 29.05.2016 | 15:30
Друга хуманитарна џипијада у Српцу

Осим Српчана на овој манифестацији учествовали су власници џипова и осталих снажних возила различитих произвођача и изгледа из: Бањалуке, Теслића, Добоја, Шипова, Челинца, Котор Вароша, Козарске Дубице, Градишке и Лакташа. Представник организатора србачке џипијаде Милорад Лепир изјавио је да је одзив учесника премашио очекивања и да је програм манифестације у потпуности остварен.

Учесници су након окупљања кренули испред Спортске дворане у Српцу, а циљ је и овога пута био највиши врх планине Мотајице – Градина, који се налази на надморској висини од 652 метра. Вожња по добро маркираној и дјелимично тешкој брдско-планинској стази на Мотајици у двије етапе, протекла је уз уобичајене згоде и незгоде. У превртању возила лакше су повриједјена два лица, којима је указана медицинска помоћ у србачком Дому здравља – потврђено је у Организационом одбору манифестације.

Након вожње, организовано је традиционално дружење уз богату храну, пиће и забаву.

Прикупљена средства, која ће остати након подмирења трошкова организације, као и прошле године усмјериће се породицама слабијег имовног стања у србачкој општини.

„Драго нам је што ћемо на овај начин помоћи неколико породица које живе у тешким условима. По препоруци Центра за социјални рад и Црвеног крста, тим породицама ћемо уручити пакете хране и средства за одржавање хигијене“, изјавили су предсједници Ронилачког клуба и ОФФ Роад клуба „Жабац“ Милорад Лепир и Дејан Јовић. Они су изразили захвалност и бројним донаторима и спонзорима који су пружили помоћ у организовању хуманитарне џипијаде за коју су велико интересовање показали грађани, а посебно најмлађи становници Српца.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ноx

29.05.2016 15:17

Одлицно !Поз.за Милу "Нацвара"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салгитис

29.05.2016 18:05

Џипијада???Е који кркански назив Бого мој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

29.05.2016 20:22

Драго нам је што чујем да се СРБчани умјесто бављења пропалон ПОЛИТИКОМ висе пазње посвецују добротворном раду са којим ПОМАЗУ социјално угрозене становнике своје опстине. Одувјек је било да гладне треба нахранити, голе оденути, зедне напојити, болеснике обици а затворенике посјетити, ЈЕР је увијек БОЉЕ ПОМОЦ ДАВАТИ НЕГО ОЦЕКИВАТИ И УЗИМАТИ!

ОДГОВОРИТЕ