Druga humanitarna džipijada u Srpcu

Ronilački i OFF Road Klub „Žabac“ iz Srpca danas su u ovoj opštini uspješno organizovali Drugu humanitarnu džipijadu „Srbac 2016“, na kojoj je učestvovalo više od pedeset i pet vlasnika snažnih „četvorotočkaša“, zaljubljenika u ovaj popularni ekstremni sport.

Republika Srpska 29.05.2016 | 15:30
Druga humanitarna džipijada u Srpcu

Osim Srpčana na ovoj manifestaciji učestvovali su vlasnici džipova i ostalih snažnih vozila različitih proizvođača i izgleda iz: Banjaluke, Teslića, Doboja, Šipova, Čelinca, Kotor Varoša, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša. Predstavnik organizatora srbačke džipijade Milorad Lepir izjavio je da je odziv učesnika premašio očekivanja i da je program manifestacije u potpunosti ostvaren.

Učesnici su nakon okupljanja krenuli ispred Sportske dvorane u Srpcu, a cilj je i ovoga puta bio najviši vrh planine Motajice – Gradina, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 652 metra. Vožnja po dobro markiranoj i djelimično teškoj brdsko-planinskoj stazi na Motajici u dvije etape, protekla je uz uobičajene zgode i nezgode. U prevrtanju vozila lakše su povrijedjena dva lica, kojima je ukazana medicinska pomoć u srbačkom Domu zdravlja – potvrđeno je u Organizacionom odboru manifestacije.

Nakon vožnje, organizovano je tradicionalno druženje uz bogatu hranu, piće i zabavu.

Prikupljena sredstva, koja će ostati nakon podmirenja troškova organizacije, kao i prošle godine usmjeriće se porodicama slabijeg imovnog stanja u srbačkoj opštini.

„Drago nam je što ćemo na ovaj način pomoći nekoliko porodica koje žive u teškim uslovima. Po preporuci Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, tim porodicama ćemo uručiti pakete hrane i sredstva za održavanje higijene“, izjavili su predsjednici Ronilačkog kluba i OFF Road kluba „Žabac“ Milorad Lepir i Dejan Jović. Oni su izrazili zahvalnost i brojnim donatorima i sponzorima koji su pružili pomoć u organizovanju humanitarne džipijade za koju su veliko interesovanje pokazali građani, a posebno najmlađi stanovnici Srpca.

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nox

29.05.2016 15:17

Odlicno !Poz.za Milu "Nacvara"

ODGOVORITE
Name

Салгитис

29.05.2016 18:05

Џипијада???Е који кркански назив Бого мој.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

29.05.2016 20:22

Драго нам је што чујем да се СРБчани умјесто bavljenja прoпалon POLITIKOM vise paznje posvecuju dobrotvornom radu sa kojim POMAZU socijalno ugrozene stanovnike svoje opstine. Oduvjek je bilo da gladne treba nahraniti, gole odenuti, zedne napojiti, bolesnike obici a zatvorenike posjetiti, JER je uvijek BOLJE POMOC DAVATI NEGO OCEKIVATI I UZIMATI!

ODGOVORITE