Видео - МЛС лига: Дрогба јунак у 94', Пауновић посљедњи!

Протекла ноћ била је изузетно занимљива у америчкој МЛС лиги.

Фудбал 29.05.2016 | 16:40
Видео - МЛС лига: Дрогба јунак у 94', Пауновић посљедњи!

Обележили су је Брендон Рајт-Филипс и Ола Камара који су постигли по хет-трик за Ред Булсе и Колумбус.

У центру пажње био је и ветеран Дидије Дрогба који је у 94. минуту донео победу Монтреалу, док је Чикаго нашег Вељка Пауновића ремизирао и остао на дну своје конференције.

Рајт-Филипс, син легендарног Јана Рајта и старији брат познатијег Шон, је до хет-трик у Њујорку стигао у року од 23 минута, у првом полувремену.

Два поготка у убедљивом тријумфу над Торонтом од 3:0 наместио му је Саша Кљештан.

Норвежанин пореклом из Сијера Леонеа Камара је на дебију за Колумбус постигао чак три гола у победи над Рил Солт Лејком 4:3.

Ђовани дос Сантос донео је вођство ЛА Галаксију у Монтреалу у осмом минуту, али је домаћин успео да преокрене до 56.

Два минута касније гости из Калифорније се враћају у егал после асистенције Стивена Џерарда, који је трајао до надокнаде времена, а онда је у 94. минуту Дрогба показао зашто године нису проблем.

Овај 38-годишњи голгетер је постигао већ пети гол на осам мечева ове сезоне. Додуше, голман ривала му је помогао да погоди из слободног ударца.

Чикаго Фајер није успео да савлада Портланд, било је 1:1, па је Пауновићев тим остао на дну Истока али и целе МЛС лиге са свега 11 бодова из 12 утакмица.

Лидер Запада је Колорадо са 28 бодова, једним више од Даласа, док је прва на Истоку Филаделфија са 20 бодова, једним више од Ред Булса и Монтреала.

Нигеријац Фанендо Ади из Портланда, Италијан Себастијан Ђовинко из Торонта, Игњасио Пјати из Монтреала, Давид Виља из НY Ситија и Бредли Рајт-Филипс из НY Ред Булса деле прво место међу голгетерима са по осам голова.

МЛС:
Ванкувер – Хјустон 1:1
НY Ред Булс – Торонто 3:0
Колумбус – Солт Лејк 4:3
Њу Ингланд – Сијетл 2:1
Монтреал – ЛА Галакси 3:2
Чикаго – Портланд 1:1
Колорадо – Филаделфија 1:1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар