Video - MLS liga: Drogba junak u 94', Paunović posljednji!

Protekla noć bila je izuzetno zanimljiva u američkoj MLS ligi.

Fudbal 29.05.2016 | 16:40
Video - MLS liga: Drogba junak u 94', Paunović posljednji!

Obeležili su je Brendon Rajt-Filips i Ola Kamara koji su postigli po het-trik za Red Bulse i Kolumbus.

U centru pažnje bio je i veteran Didije Drogba koji je u 94. minutu doneo pobedu Montrealu, dok je Čikago našeg Veljka Paunovića remizirao i ostao na dnu svoje konferencije.

Rajt-Filips, sin legendarnog Jana Rajta i stariji brat poznatijeg Šon, je do het-trik u Njujorku stigao u roku od 23 minuta, u prvom poluvremenu.

Dva pogotka u ubedljivom trijumfu nad Torontom od 3:0 namestio mu je Saša Klještan.

Norvežanin poreklom iz Sijera Leonea Kamara je na debiju za Kolumbus postigao čak tri gola u pobedi nad Ril Solt Lejkom 4:3.

Đovani dos Santos doneo je vođstvo LA Galaksiju u Montrealu u osmom minutu, ali je domaćin uspeo da preokrene do 56.

Dva minuta kasnije gosti iz Kalifornije se vraćaju u egal posle asistencije Stivena Džerarda, koji je trajao do nadoknade vremena, a onda je u 94. minutu Drogba pokazao zašto godine nisu problem.

Ovaj 38-godišnji golgeter je postigao već peti gol na osam mečeva ove sezone. Doduše, golman rivala mu je pomogao da pogodi iz slobodnog udarca.

Čikago Fajer nije uspeo da savlada Portland, bilo je 1:1, pa je Paunovićev tim ostao na dnu Istoka ali i cele MLS lige sa svega 11 bodova iz 12 utakmica.

Lider Zapada je Kolorado sa 28 bodova, jednim više od Dalasa, dok je prva na Istoku Filadelfija sa 20 bodova, jednim više od Red Bulsa i Montreala.

Nigerijac Fanendo Adi iz Portlanda, Italijan Sebastijan Đovinko iz Toronta, Ignjasio Pjati iz Montreala, David Vilja iz NY Sitija i Bredli Rajt-Filips iz NY Red Bulsa dele prvo mesto među golgeterima sa po osam golova.

MLS:
Vankuver – Hjuston 1:1
NY Red Buls – Toronto 3:0
Kolumbus – Solt Lejk 4:3
Nju Ingland – Sijetl 2:1
Montreal – LA Galaksi 3:2
Čikago – Portland 1:1
Kolorado – Filadelfija 1:1

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar