Убили горилу у зоо-врту да би спасили дјечака

Специјални интервентни тим зоолошког врта у Синсинатију пуцао је и усмртио горилу старог 17 година, јер је зграбио и десетак минута вукао дечака који је упао у ограђени простор у којем се налазе гориле, каже директор тог зоолошког врта Тин Мајнард.

Свијет 29.05.2016 | 12:50
Убили горилу у зоо-врту да би спасили дјечака

Званичници у Синситију саопштили су да се очекује опоравак дјечака старог четири године, који је пао са висине од око три метра, пренио је АП.

У току је истрага о инциденту, а званичници зоо-врта сматрају да је дјечак пузио по огради прије него што је упао у простор са горилама.

Директор зоолошког врта Тејн Мејнард је рекао да је специјални интервентни тим тог зоолошког врта донио одлуку да пуца у горилу, тешку 400 килограма, након што је процјенио да је угрожен живот дјечака.

Оцјенио је да је направљен "тежак, али исправан избор, јер је дјечак спасен".

Према његовим ријечима, није изгледало да ће горила напасти дечака, али се вјероватно и сам уплашио. Чуварима, како каже, није пошло за руком да успавају животињу.

Двије женке, такође, су биле у кавезу када је дјечак пао унутра, али је само мужјак дохватио дијете.

Мејнард је додао да жали због губитка гориле који је у зоолошки врт у Синсинатију стигао прошле године из Браунвила у Тексасу.

Ово је први пут да чувари зоолошког врта убију животињу у тако опасној ситуацији, а блок са горилама привремено је јуче затворен када су посјетиоци чули дјечаков врисак.

Врт данас ради нормално, али из управе су рекли да ће простор са горилама бити затворен до даљег.

Зоолошки врт у Синсинатију активно учествује у борби за очување угрожених врста и део је успешног пројекта спасавања суматранског носорога од изумирања.

 

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар